تاریخچه طراحی لوگو از دوران باستان تا دوران مدرن

زمان مطالعه: 4 دقیقه

تاریخچه طراحی لوگو از دوران باستان تا دوران مدرن

آیا تا به حال به تاریخچه پدید آمدن لوگو فکر کرده اید؟ آیا نام تجاری محصولات را بلا فاصله بخاطر می آورید؟ اگر اینگونه است، بیانگر قدرت آن لوگوی تجاری می باشد. در دنیای امروز طراحی لوگو  به یکی از اصول مهم در فعالیت های تجاری تبدیل شده است.

شما نمی توانید هیچ کسب و کاری را پیدا کنید که بدون لوگو یا علامت تجاری به حیات خود ادامه دهد. لوگو به صاحبان کسب و کارهای مختلف اجازه می دهد تا محصولات خود را  با نشان و هویتی متمایز از محصولات رقبا به مشتریان معرفی کنند.

اما به راستی اولین باری که لوگو طراحی شد، چه زمانی بوده و آیا در گذشته هم مانند امروز لوگوها ارزش تجاری داشته اند؟ در این زمینه دیدگاه های مختلفی وجود دارد که در زیر به شرح آن می پردازیم.

طراحی لوگو

اولین آرم که توسط تاریخ دانان و محققان باستان شناسی و کشف شده است، مربوط به دوران یونان باستان است. در آن زمان از کلمه آرم استفاده می شد که این واژه ریشه یونانی دارد.

یونیان برای دریافت پیام های پنهانی خود در قلمرو پادشاهی از آرم یا لوگو استفاده می کنند. همچنین برای معرفی بهتر قوانین هم از لوگو استفاده می کردند. بسیاری از سکه های به جامانده از دوران یونان و روم باستان دارای لوگوهایی مربوط به پادشاهان عصر خود هستند. آنها با هدف های مختلفی از لوگو استفاده می کردند.

آشوری ها به عنوان اولین سازندگان فولاد نیز استفاده زیادی از لوگو کرده اند. در میان چینی ها، مصر و بابل نیز برای برقراری ارتباط با یکدیگر از لوگو استفاده می کردند. لوگوها به شکل کلماتی بود که می توانست پیام آنها را منتقل کند.

اگر کمی به جلوتر بیایم، در قرن ۱۳ و ۱۴ میلادی هم لوگوها مورد استفاده قرار گرفته اند. در این دوران از علائم تجاری برای کار صنعت گری، بازرگانی و کشاورزی استفاده می شد. استفاده تجاری از لوگوها از همین زمان آغاز شد.

روند تحولات عصر حاضر لوگو چگونه است؟

عصر حاضر از دهه ۱۹۵۰ آغاز شد. در دهه ۱۹۶۰ چرمایف و جیسمار راه های جدیدی را برای طراحی کشف کردند. امروزه طراحان برای طرح لوگو از آخرین فناوری های گرافیکی استفاده می کنند.

لوگوهایی که اکنون راه های موفقیت را طی کرده اند، از سادگی بیشتری برخوردار هستند. افزایش رقابت موجب پیشرفت در طراحی لوگو شده است.

هر کسی که کسب و کاری را راه اندازی می کند، ابتدا به دنبال یک لوگوی مناسب می گردد. شما نمی توانند یک کسب و کار راه اندازی کنید اما از طراحی لوگو چشم پوشی کنید.

در سال های اخیر طراحی لوگو اهمیت زیادی پیدا کرده و به عنوان یک راه ساده و موثر برای ارتقا کسب و کار می باشد. طراحان با استفاده از سبک های مختلف، فونت های متنوع، جلوه های بصری و … سعی دارند تا بهترین لوگو ها را طراحی کنند.

طراحی لوگو
صنعت چاپ و تاثیر بر تاریخچه طراحی لوگو

صنعت چاپ و تأثیر بر تاریخچه طراحی لوگو

با ورود گسترده کاغذ و صنعت چاپ، انقلاب عظیمی در طراحی لوگو به وقوع پیوست. اختراع چاپخانه باعث استفاده گسترده از لوگوها شد.

اوایل قرن ۱۸، زمان پیدایش انقلاب صنعتی بود. تا قبل از این مردم برای ایجاد تمایز در بین دارایی‌های خود با دارایی‌های همسایگان از آرم‌ها و نشانه‌ها استفاده می‌کردند اما پس از آن، شرکت‌های تولیدی برای اینکه متفاوت بودن محصول خود از کارخانه‌ها و کارگاه‌های دیگر را برای مخاطبانشان روشن کنند، دست به استفاده از لوگو زدند.

و در نهایت، در ابتدای قرن ۲۰ میلادی، لوگو shell به دست ریموند لووی خلق شد. شاید shell را بتوان اولین لوگو مدرن و البته ماندگار دانست. مخصوصا که در این زمان کسب‌و‌کارها به معنای واقعی با موضوع برندینگ آشنا شده بودند.

برخی از ویژگی‌های مهم یک لوگوی خوب عبارت‌اند از :

۱- ماندگاری در ذهن

نکته اصلی در طراحی یک لوگو به رسمیت شناختن و معرفی یک برند است. خوب چگونه این هدف را محقق می‌کنید؟

این موضوع از موردی به مورد دیگر متفاوت است، اما هدف از طراحی یک لوگو آن است که میانگین افراد یک جامعه آن برند را به خاطر بسپارند . هر چه لوگو ساده‌تر باشد تشخیص آن راحت‌تر است. مثلاً، لوگوی Nike یکی از ساده‌ترین لوگوهای دنیا است که درعین‌حال به راحتی می‌توان آنرا تشخیص داد.

۲- مرتبط بودن

بهتر است در برخی موارد خاص لوگو با فعالیت شرکت مرتبط باشد. مرتبط بودن آرم با هدفی که شرکت شما دنبال می‌کند، به هرچه بهتر شناخته شدن شرکتتان کمک می‌کند . البته در برخی موارد لزومی ندارد که لوگو که با فعالیت شرکت ارتباط مستقیم داشته باشد.

مثال بارز آن نوکیا است که در لوگوی آن هیچ اثری از موبایل دیده نمی شود.

۳- به رسمیت شناختن

از این نوع لوگوها می‌توان لوگوی Coca-Cola, Pepsi, McDonald’s و Nike را مثال زد. با یک نگاه کوتاه به این لوگوها بلافاصله انها را می‌شناسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *