هر کسب و کاری برای شروع نیاز به ثبت شرکت دارد ، این مهمترین و الزامی ترین مورد برای شروع کسب و کار در ایران می باشد .
با ثبت شرکت کسب و کار خود را به صورت قانونی شروع میکنید و پیشگیری میکنید از مشکلات و اتفاقاتی که ممکن است بعد از شروع کسب و کار شما بدون ثبت آن بیافتد و همچنین می توانید از مزایا و حمایت قانونی دولت استفاده کنید و با خیال راحت کسب و کار خود را شروع کنید .
ثبت خود را میتوانید به چند صورت انجام دهید و هر مورد دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد.
شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود از متداول ترین انواع ثبت در ایران هستند. به نحوی که بیشتر از ۹۸ درصد شرکت های ثبت شده را تشکیل می دهند.
مراحل ثبت به آسانی و در سه مرحله انجام می پذیرد ،شما میتونید همه این امور را به مشاورین ملاصدرا بسپارید .
فعالیت در قالب یک شرکت با هر موضوعی در زمینه کسب و کار نیازمند انجام یک سری مراحل بر اساس ضوابط و قوانین تعریف شده برای فعالیت شرکت هاست.
چنانچه دو یا چند نفر بخواهند شرکتی تاسیس کنند . که بار مسئولیتی زیاد برای آنها نداشته باشد. باید شرکت خود را با مسئولیت محدود به ثبت برسانند.
در شرکت با مسئولیت محدود هر یک از شرکا تا میزان سرمایه خود در قروض و تعهدات شرکت متعهد می شود.
در اسم شرکت باید عبارت “با مسئولیت محدود” حتما ذکر شود و در ضمن نباید اسم هیچ یک از شرکا نام برده شود.
مراحلی که ما طی میکنیم تا ثبت شرکت شما تو کوتاهترین زمان و بهترین کیفیت انجام شه
۱: داشتن شریک خوب
اولین قدم برای ثبت شرکت پیدا کردن شریک قابل اعتماد است . حداقل تعداد شرکا برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود ۲ نفر و شرکت سهامی خاص و عام ۳ نفر میباشد. مسئولیت و حق رأی سهامداران با توجه به سرمایهی اولیهشان تعیین میشود پس بهتر اینکه فردی را انتخاب کنید که به او اعتماد دارید و هدفتان از راهاندازی کسبوکار یکی باشد.
۲: ثبت نام درپرتال ثبت شرکت
برای ثبت نام به سایت ثبت شرکتها رفته و بعد از انتخاب پذیرش باید فرم مورد مورد نظر را به دقت مطالعه و پر کنید و در قسمت اول که عنوان ان (اطلاعات متقاضی) می باشد ، باید مشخصات خودرا کامل و با دقت وارد کنید .
۳: انتخاب اسم مناسب برای شرکت
در این مرحله که «نامهای درخواستی» نام گزاری شده است ، شما می بایست اسامی مد نظر خود را بدون در نظر گرفتن لغت «شرکت» در ابتدای آنها وارد کنید. شما مجاز به ۵ نام شرکت و نوشتن انها به ترتیب اولویت مورد نظر در فرم وارد هستین و نهایتا یکی از آنها انتخاب می شود.
۴: مشخص کردن زمان و موضوع فعالیت شرکت
شما در این مرحله(تعیین زمان و فعالیت) می بایست موضوع اصلی فعالیت شرکت خود را به همراه مشخص کردن زمان
ان ؛ با انتخاب گزینه محدود یا نا محدود مشخص کنید . بهتر است که قبل از به وجود امدن مشکلات احتمالی حتما راجع به این ۲ موضوع با شرکا خود صحبت کنید تا در اینده به مشکل نخورید.
۵: درج کردن آدرس شرکت
این مرحله که «اطلاعات مرکز اصلی» نام گرفته است و از اسمش پیداست که باید ادرس کامل ما در این مرحله درج شود و بعد نوشتن کد پستی و زدن «دریافت نشانی کد پستی از ادارهی پست»، آدرس بهطور اتوماتیک در سطر زیرین قرار میگیرد.
و اگر هنوز اقدام به خرید یا اجاره محل مورد نظر خود نکردین جای نگرانی نیست میتونین ادرس محل سکونت خود یا یکی از شرکا را وارد کنین و اینو بدونین تمامی مدارک شما به اون ادرس پست میشود.
۶: تعیین کردن سرمایهی اولیه
اینجا مرحله «سرمایهی شخص حقوقی» می باشد. شرکتهای مسئولیت محدود باید حداقل سرمایهی مد نظر خود و شرکتهای سهامی باید تعداد سهم و ارزش اسمی آن را در این مرحله وارد کنند. حداقل سرمایه برای تأسیس یک شرکت با مسئولیت محدود مبلغ ۱۰۰ هزار تومان است.
۷: وارد کردن اسم شرکا
این قسمت لیست «اشخاص» نام دارد و باید با نوشتن اسامی و شماره ملی شریکان شرکت پر شود. اگر تعداد شرکا بیش از ۱۵۰ نفر باشد، باید لیستی را که در این قسمت از سایت قرار داده شده است ، دانلود و تکمیل کنید و به همراه مدارک مورد نیاز به واحد ثبتی مربوطه پست کنید. برای ادامه دادن مرحلهی ثبتنام و رفتن به مرحلهی بعد باید اسم حداقل یکی از شرکا وارد شود.
۸: تعیین کردن سمت اشخاص
در مرحلهی «سمت اشخاص» شما باید سمت مورد نظر (مانند مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره و …) و زمان شروع فعالیتهای آنهر یک وارد شود.
۹: وارد کردن سهام اشخاص
دراخر این مرحله با انتخاب اسم هر یک از شرکا باید مقدار سهم یا سرمایهشان مشخص شود.
۱۰: تعیین روابط بین اشخاص
اطلاعات مربوط به نمایندهی شرکت و اختیارات آن در این قسمت باید تکمیل شوند.
۱۱: ثبت شعب شرکت
اگر قصد دارید برای شرکت خود شعبه ثبت کنید باید اطلاعات ان را در این قسمت وارد کنید. جایگاه ها در شعب مربوطه در مرحلهی بعد مشخص میشوند. برای تعیین اسم شعبه نباید از اسم شرکت اصلی و کلمهی «شعبه» استفاده کنید. اگر در حال حاضر قصد ثبت شعبه ندارید، میتوانید از این مرحله عبور کنید..
۱۲: انتخاب روزنامهی سالی/مالی
روز و ماه سال مالی خود را در این قسمت وارد می کنید و سپس روزنامهی مؤسسه یا شرکت خود را از لیست اسامی موجود انتخاب کنید..
۱۳: وارد کردن متن صورتجلسه
در صفحه این مرحله و طبق توضیح سایت باید صورتجلسه مؤسسین، هیئت مدیره یا رکن ادارهکنندهی متناظر با نوع شخصیت حقوقی انتخابی را بهطور کامل بنویسید.
۱۴: اظهارنامه /تقاضانامه
متن اظهارنامه یا تقاضانامهی خود را در این بخش وارد کنید.
۱۵: تکمیل اساسنامه
در این مرحله و با زدن «دریافت متن اساسنامه» فرمی برای شما نمایان میشود میشود که بر اساس اطلاعات واردشده در قسمتهای قبلی تکمیل شده است. اگر اشتباهی در پر کردن قسمتهای قبلی وجود داشته باشد، میتوانید به گام مربوطه مراجعه و آنها را اصلاح کنید. همچنین یک سری قوانین در پایین آن ذکر میشود که بهتر است آنها را دقیقا مطالعه کنید.
۱۶: تکمیل شرکتنامه
این مرحله مانند مرحلهی قبل است و با زدن «دریافت متن شرکتنامه» متن آن در کادر پایینی ظاهر میشود و قابل تغییر است..
۱۷: تکمیل خلاصه اظهارنامه/تقاضانامه
این مرحله شبیه ۲ مرحلهی قبل می باشد و در آن نوشته شده است که اگر اطلاعات و مدارکتان کامل باشد و قابلیت صدور آگهی داشته باشد، منجر به آگهی خواهد شد..
۱۸: تکمیل مدارک
مدارک ثبت شرکت عبارتند از
۲ نسخه شرکتنامه تکمیلشده
۲ نسخه تقاضانامه تکمیلشده
۲ نسخه اساسنامه تکمیلشده
اصل مجوز فعاليت از مراجع مرتبط در مواردی که ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد.
تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکا و مديران و هیئت نظارت، در صورت داشتن هيئت نظارت در مواردي که تعداد شرکا بيش از ۱۲ نفر باشند.
اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیئت مديره و مديرعامل
دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین
اصل وکالتنامه وکيل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد
ارائه اقرارنامه مدیران و بازرسان
چنانچه این مدارک را تکمیل کردهاید، تیک تأیید مدارک مورد نیاز را زده و پذیرش نهایی را بزنید.
مرحلهی پایانی: پست کردن مدارک
در اخر بعد از پر کردن فرمهای بالا باید همه ی مدارک لازم را آماده و به امضای همهی شرکا برسد و برای ادارهی ثبت شرکتها در تهران و از طریق پاکتهای مخصوص ارسال کنید. شما میتوانید وضعیت پروندهی خود را از طریق کد رهگیری که در ثبتنام اینترنتی به شما اختصاص داده می شود ؛ از طریق سامانه پیگیری کنید. بعد از گذشت مدتزمان مشخص شده و بررسی مدارک، ۳ حالت پیش میآید.
رد شدن پرونده
اگر مدارک شما دارای نقص فنی باشد که قابل برطرف کردن نباشند، شرکت شما قابلیت ثبت شدن را نخواهد داشت و در این دسته قرار خواهد گرفت. در این شرایط شما باید دوباره مراحل بالا را تکرار و اقدام به اخذ کد رهگیری جدید نمایید.
ناقص بودن پرونده
این حالت زمانی اتفاق می افتد که مدارک شما دارای نقص باشد؛ اما این نقصها قابل جبران شدن باشند. شما باید طبق ابلاغیهای که برایتان ارسال می گردد نسبت به رفع نقص مدارک خود اقدام فرمایید.
صدور آگهی
در چنین وضعیتی یعنی ادارهی ثبت شرکتها با درخواست شما موافقت کرده و شما باید برای صدور آگهی اقدام فرمایید. البته پیش از آن باید به صورت حضوری به ادارهی ثبت شرکت مراجعه و پس از امضای دفاتر مدارک خود را دریافت کنید. دراخر باید به سایت روزنامه رسمی شرکت مراجعه کنید و پس از پرداخت مبالغ لازم، آگهی تأسیس خود را در روزنامه رسمی کل کشور درج فرمایید. بعد از چاپ روزنامه رسمی باید دفاتر پلمپ تجاری یعنی دفتر کل و روزنامهی شرکت را دریافت کنید. تا چند ماه بعد از تاریخ ثبت شرکت نیز فرصت تا نسبت به تشکیل پروندهی مالیاتی اقدام و کد اقتصادی اخذ کنید.
تعاونی چیست؟
هر گاه تعدادی از افراد یک صنف یا کسانی که تناسبی مشابه دارند .برای رسیدن به یک هدف مشترک همانند تهیه مسکن ، کسب اعتبار یا دریافت وام بخواهند یک شرکت تشکیل دهند. باید اقدام به ثبت تعاونی کنند.
در نام شرکت تعاونی حتما عنوان “تعاونی”باید ذکر شود.
دو نوع شرکت تعاونی داریم:
۱٫ شرکت تعاونی تولیدی : شرکتی که در امور کشاورزی، دامداری ، دامپروری ، پرورش و صید ماهی،شیلات ،صنعت،معدن،عمران،روستایی و عشایری فعالیت دارد. و یک واحد تولیدی را تشکیل می دهد.
۲٫ شرکت تعاونی توزیعی : شرکتی که در امور مربوط به تهیه و توزیع کالا و مسکن و خدمات وسایر نیازمندی های اعضا فعالیت می نمایند.
هر گاه دو یا چند نفر بخواهند یک فعالیت تجاری را شروع کنند که ضمانت بیشتری داشته باشد .و یکی یا چند تن از شرکا کلیه مسئولیت ها و تعهدات شرکت را تضمین کند. می توانند آنرا به صورت تضامنی ثبت می کنند.
اصولا افراد به دلیل مسئولیت زیاد تمایل به ثبت شرکت تضامنی ندارند .مگر اینکه به خاطر نوع فعالیتشان نهاد مربوطه آنها را ملزم به ثبت شرکت تضامنی کند.
مانند شرکت تضامنی صرافی که برای اخذ مجوز از بانک مرکزی ملزم به ثبت چنین شرکتی می باشند.
در نام شرکت تضامنی باید عبارت “شرکت تضامنی” و حداقل نام یکی از شرکا قید شود.
حداقل میزان سرمایه برای ثبت شرکت تضامنی یک میلیون ریال است.
ثبت شرکت سهامی عام در ۸ گام!
بر اساس تجربیات ثبت ملاصدرا در زمینه ثبت شرکتها مزایای شرکت سهامی عام برخی را وادار میکند .کسبوکار خود را در این قالب گسترش دهند.
سهولت نقلوانتقال سهام، تجمع سرمایههای کوچک برای تشکیل شرکت، محدودیت مسئولیت سهامداران در شرکتهای سهامی، جذب سرمایه از طریق انتشار اوراق سهام، استمرار و موجودیت شرکتهای سهامی و تعیین هیأتمدیره در شرکتهای سهامی شماری از امتیازهایی است . که برای تشکیل شرکت سهامی عام وجود دارد.
مراحل ثبت سهامی عام
گام اول: تأسیس شرکت
گام دوم: اظهارنامه تأسیس شرکت
گام سوم: تهیه طرح اعلامیه پذیره نویسی
گام چهارم: امضای ورقه تعهد سهم
گام پنجم: تشکیل سرمایه
گام ششم: تخصیص سهام
گام هفتم: ایجاد شرکت
قدم آخر: ثبت شرکت پس از تشکیل
موسسه ی غیر تجاری چیست؟
هر گاه چند شریک بخواهند برای فعالیت غیر تجاری خود نظیر فعالیتهای خدماتی و مشاوره ای شرکتی را ثبت کنند. باید به عنوان موسسه غیر تجاری به ثبت برسانند.
در واقع موسسات غیر تجاری به دو دسته تقسیم می شوند:
دسته اول : موسسات غیر تجاری که هدف اصلی آنها جذب منافع مالی و تقسیم آن بین اعضاء نباشد. مثل موسسات خیریه
دسته دوم : موسسات غیر تجاری که منافع مالی را بین اعضای خود تقسیم می کنند. مثل موسسات علمی و فنی ، موسسات زبان و….
تفاوت شعبه و نمایندگی خارجی چیست؟
وقتی یک برند خارجی هیچ نماینده ای در ایران نداشته باشد . افراد می توانند در خواست ثبت نمایندگی آن برند را داشته باشند.
و با نامه و تاییدیه از کمپانی اصلی اقدام به ثبت نمایندگی شرکت خارجی کنند.حال در صورتی که برند مدنظر در ایران نماینده داشته باشد .
ولی نمایندگی اصلی مسافت زیادی با درخواست کننده ثبت نمایندگی داشته باشد. باید درخواست کننده به ثبت شعبه نمایندگی شرکت خارجی اقدام کند.
لازم به ذکر است میزان مسئولیت شعبه خارجی را خود نمایندگی اصلی تعیین می کند.
ثبت شرکت چیست
یکی دیگر از خدمات ارزنده و قابل توجه و همچنین تخصصی ثبت ملاصدرا، ثبت دانش بنیان می باشد. می توان روند ثبت دانش بنیان را به اختصار اینگونه بیان کرد:
دانشگاهها و واحدهاي پژوهشي پس از تصويب امكان تاسيس شركتهاي دانشبنيان در آييننامهی مالي و معاملاتي خود در هيات امنا، ميتوانند شروع به تشكيل شركتهاي دانشبنيان نمایند.
هر شركت دانشبنيان به پيشنهاد تعدادي از اعضای هيات علمي و تصويب دانشگاه يا واحد پژوهشي تاسيس خواهد شد و يا توسط دانشگاه و واحد پژوهشي به اعضای هيات علمي پيشنهاد ميشود.
روند دانش بنیان همانند بقیه شرکت ها می باشد. باید یک شرکت در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد .و یک سال از تاریخ ثبت آن بگذرد .
و پس از کسب مجوز های لازم ، یک درخواست مبنی بر تقاضای دانش بنیان شدن شرکت برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید فرستاد ، که پس از تایید شدن شرکت دانش بنیان محسوب می شود.
با ثبت بین المللی ، کسب و کارتان را جهانی کنید !
ثبت بین المللی مزایای زیادی دارد . از جمله افتتاح حساب بانکی بین المللی که به تبع آن می توان تحریم ها را دور زد و به موجب آن بازرگانان به نیاز های تجاری خود دستیابی پیدا می کنند.
همچنین افراد به موجب ثبت شرکت بین المللی می توانند اقامت در کشورهای دیگر را اخذ کنند . و می توان از معافیت مالیاتی کشور ها که برای افراد حقوقی قائل می شوند ، استفاده کنند.
نکته : در برخی از کشور ها به افراد حقیقی اجازه فعالیت تجاری نمی دهند. بنابراین باید فعالیت خود را در قالب شرکت حقوقی انجام دهند و یک شرکت ثبت کنند.
هلدینگ ملاصدرا مفتخر است آمادگی خود را جهت ارائه خدمات ثبت داخلی و بین المللی در کشور های خارجی را اعلام کند
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید