همه چیز درباره شرایط و مدارک اخذ رتبه و گرید پیمانکاری در 12 رشته
اخذ رتبه یا گرید برای شرکت های پیمانکاری و مشاوره ای مسئولیت محدود یا سهامی خاص که قصد حضور در مناقصات فنی و مهندسی و خدماتی در مراکز دولتی و عمومی کشور دارند، الزامی است. رتبه نشان دهنده ظرفیت و توانایی فنی و مدیریتی یک شرکت در حوزه ای خاص است و در واقع، با اخذ رتبه و گرید، می توان شایستگی و صلاحیت فنی خود را در مناقصات و پروژه ها به کارفرمایان دولتی و خصوصی، اثبان کرد.
روند صدور گواهینامه صلاحیت حرفه ای پیمانکاری توسط سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور (ساجات) صورت می گیرد و هلدینگ ملاصدرا آمادگی دارد تا در کلیه مراحل، تخصصی ترین مشاوره لازم را در اختیار متقاضیان گرامی در سراسر کشور ارائه کند.
شرایط و مدارک لازم برای اخذ رتبه 1 تا 5 پیمانکاری در 12 رشته گوناگون در این گزارش سایت هلدینگ ملاصدرا ارائه شده است. اگر شما مخاطب گرامی، صاحب رتبه هستید و قصد ارتقا رتبه یا اخذ رتبه در رشته جدید را دارید، نظرات و دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید.
با ما همراه باشید.
چرا اخذ رتبه برای شرکت های پیمانکاری واجب است؟
به منظور شرکت در مناقصات مختلف مراکز دولتی در 31 استان کشور از صنعت نفت و گاز و پتروشیمی گرفته تا پروژه های کلان راهسازی و مخابرات و ساخت و ساز در ایران عصر 1400، متقاضیان بایستی پیش از خرید اسناد مناقصات میلیاردی، نسبت به احراز صلاحیت فنی و علمی مجموعه خود توسط یک سازمان اعتباردهنده (سازمان برنامه و بودجه کشور) اقدام کنند.
در واقع اخذ رتبه یک امتیاز رقابتی برای شرکت های پیمانکاری است تا بتوانند در مناقصات گوناگون در طول سال شرکت کنند. پاکت قیمت یا پاکت ج شرکت هایی که رتبه لازم را برای شرکت در مناقصات فنی و خدماتی دولتی در اختیار ندارند، بازگشایی نمی شود.
رتبه بندی شرکت ها در 5 شاخه پیمانکاران، مشاوران، سازمان های انفورماتیک، شرکتهای فعال در زمینه EPC و انبوه سازان صورت میگیرد.
اگر به دنبال خلق ثروت و ارزش آفرینی هستید و می خواهید برند شرکت خود را در بازار رقابتی پیمانکاری کشور در ایران عصر 1400 تقویت کنید، اخذ رتبه و استانداردهای مدیریتی، یکی از گام های پیشنهادی هلدینگ ملاصدرا به شما می باشد و ما شما را در این مسیر، یاری خواهیم کرد.
اولین رتبه ای که شرکت پیمانکاری می تواند برای آن اقدام کند، رتبه 5 است و سپس امکان ارتقا آن فراهم می شود. رشته مهندسی ارزش ، یکی از رشته های پر تقاضا است که دارنده آن قادر است برای هر 11 رشته پیمانکاری، بر درخواست داده و مدرکش، مرتبط تلقی شود.
منظور از پیمانکار چیست؟
بر اساس آیین نامه طبقه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران، پیمانکار یک شخص حقوقی است در همه یا بخشی از پروژه ها یا طرح هایی که با منابع عمومی دولتی تامین شده، مشارکت می کند. پیمانکار به 3 دسته پیمانکار نوع اول، نوع دوم و نوع سوم بر اساس میزان سهام، طبقه بندی می شود.
12 رشته پیمانکاری
رشته هایی که پیمانکاران می توانند برای اخذ رتبه بر اساس مدارک و مستنداتی که ارائه می کنند اقدام نمایند به شرح زیر است:
- رشته ساختمان: منظور، فعالیت های مربوط به ساخت و ساز انواع ابنیه است.
- رشته نفت و گاز: منظور، پیمانکاری در حوزه هایی چون: تاسیسات نفت و گاز و پتروشیمی است. این رشته، ۳ گرایش دارد که خطوط انتقال و مخازن و تلبمه خانه ها و شبکه های نفت و گاز، پالایشگاه های نفت و گاز و پتروشیمی و تولید نفت و گاز را شامل می شود.
- رشته آب: منظور فعالیت های مربوط به ساخت سیستم ها و تصفیه خانه های آب و فاضلاب و سد ها است.
- رشته حمل و نقل: برای فعالیت در طرح ها و پروژه های مربوط به صنعت حمل و نقل است.
- رشته صنعت و معدن: امور مربوط به : تاسیسات و تجهیزات صنایع غذایی، تبدیلی، نساجی، پوشاک، چرم، چوب، شیشه، سلولزی، کانه آرایی، استخراج، فرآوری، متالوژی، ذخیره، تبدیل مواد خام و تولید در صنایع پتروشیمی و تاسیسات صنعتی، خطوط انتقال مواد در کارخانجات، بهینه سازی مصرف انرژی، صنعت حمل و نقل، اتوماسیون صنعتی و اسکادا را شامل شده و دارای ۳ گرایش به نام: صنعت، معدن و اتوماسیون صنعتی است. .
- رشته نیرو: امور پیمانکاری در زمینه توزیع برق و انتقال نیرو در نیروگاه ها و شبکه های انتقال برق و پست های توزیع و الکترونیک را شامل شده و ۲ گرایش: تولید نیرو و پست ها و انتقال و توزیع برق دارد..
- رشته مرمت آثار باستانی: امور پیمانکاری مربوط به اجرای طرح های حفاظت و مرمت آثار باستانی و تاریخی 31 استان کشور بوده و شامل دو گرایش: آثار فرهنگی و تاریخی منقول و آثار فرهنگی و تاریخی غیر منقول است.
- رشته تاسیسات و تجهیزات: امور پیمانکاری در حوزه خطوط انتقال آب و نفت و گاز و تاسیسات مکانیکی و هیدرومکانیکی و امور رفاهی فعال را شامل می شود.
- رشته کاوش های زمینی: امور پیمانکاری مربوط به اکتشاف و حفاری و استخراج و حمل و بهره برداری از مواد غیر زنده موجود در پوسته زمین است را شامل می شود.
- رشته ارتباطات: امور پیمانکاری مربوط با مخابرات و ساخت ایستگاه های اصلی انتقال دهنده و توزیع کننده مخابراتی و شبکه های پستی و انتقال سیمی و بی سیم و رادیو و تلویزیون و شبکه های ماهواره ای را شامل می شود
- رشته کشاورزی: امور پیمانکاری مربوط به حوزه جنگل کاری، درخت کاری، آبیاری، بهسازی و اصلاح زراعی و احداث حوضچه و استخر های پرورش ماهی و تکثیر ماهی و عملیات زراعی از کاشت تا برداشت و ایجاد مرتع و فضای سبز و نگهداری موارد فوق الذکر، را شامل میشود.
- رشته خدمات: هر چیزی که به رفع آلودگی از خشکی و دریا مرتبط است در ارتباط با این رشته است. حوزه گردشگری و بانکداری و بیمه و آموزش و بهداشت و درمان، در زمره امور خدماتی محسوب می شود.
مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری
- مدارک اصلی شرکت متقاضی شامل اساسنامه و روزنامه رسمی و تقاضانامه و شرکت نامه و تاسیس و تغییرات
- ارائه اصل سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی از دفتر مرکزی شرکت طبق روزنامه رسمی با کد رهگیری
- رونوشت شناسنامه کلیه سهامداران و اعضا هیات مدیره و رونوشت کارت ملی هوشمند
- رونوشت برابر اصل مدارک تحصیلی اعضا امتیاز آور
- مهندسانی که سوابق کاری ارائه می کنند، بایستی استعلام سابقه بیمه آن ها با ذکر تاریخ شروع و خاتمه و نام شرکت هایی که با کد کارگاهی آن ها برای آن ها بیمه اجباری پرداخت می شده است، ضمیمه پرونده شود. گواهی کار نیز با شرایط بالا برای مهندسان ارائه شود.
برای کلیه متقاضیان اخذ رتبه و گرید پیمانکاری 1 یا 2 یا 3 یا 4 یا 5، داشتن کد اقتصادی الزامی است. مدرک تحصیلی مدیرعامل حتما باید لیسانس باشد. مدیرعامل دیپلمه یا فاقد مدرک تحصیلی، نمی تواند برای شرکت خود، درخواست گرید بکند. یکی از اعضا هیات مدیره متقاضی اخذ رتبه بایستی دارای مدرک تحصیلی مربوط به زمینه رتبه درخواستی بوده و حداقل 36 ماه تمام سابقه اشتغال در همان رشته یا تخصص را داشته و مدارک مستندی برای احراز این ادعا تسلیم کند.
گواهی بیمه تامین اجتماعی و گواهی اشتغال از محل فعالیت، از جمله مدارکی است که باید ارائه شود.
مدارک عمومی جهت اخذ رتبه 1 تا 4 پیمانکاری
- کپی برابر اصل مدارک ثبتی شامل اساسنامه و روزنامه رسمی و تغییرات و کپی شناسنامه کلیه سهامداران و اعضا هیات مدیره و افراد امتیاز آور و کارت ملی هوشمند آن ها.
- کپی برابر اصل مدارک تحصیلی اعضا امتیاز آور شرکت که در یکی از دانشگاه های معتبر داخل یا خارج از کشور تحصیل کرده اند.
- کپی برابر اصل استعلام سوابق بیمه با ذکر تاریخ شروع و خاتمه و نام شرکت هایی که بیمه پرداز کارگر متقاضی کسب امتیاز برای اخذ رتبه شرکت هستند.
- کپی برابر اصل گواهی کار مرتبط با رشته مورد درخواست شرکت پیمانکاری با ذکر تاریخ شروع و خاتمه از طرف شرکت یا شرکت هایی که در سوابق بیمه از آن ها نام برده شده است و کد کارگاهی دارند.
- رونوشت آخرین صورت وضعیت تایید شده و یا اصل تاییدیه کارکرد توسط دستگاه های اجرایی (کارفرمایان متقاضیان اخذ رتبه بندی) برای کارهای نیمه تمام و مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی برای کارهای اتمام شده که به نام شرکت متقاضی دریافت گرید صادر شده باشد.
- آخرین صورتجلسه مربوط به تغییر سهام نیز ضمیمه شود.
- آخرین موافقت نامه ها نیز ضمیمه شود.
- دو سوم اعضا هیات مدیره شرکت متقاضی اخذ رتبه بایستی مدرک کارشناسی داشته باشند. الزامی به مدرک کارشناسی مهندسی نیست.
- اظهارنامه مالیاتی شرکت متقاضی اخذ رتبه مربوط به آخرین سال مالیاتی پیش از تشکیل پرونده دریافت گرید که ممهور به مهر ممیز مالیاتی باشد.
سامانه ساجات و اخذ رتبه
مهم ترین سامانه دولتی که متقاضیان رتبه برای اخذ و تمدید آن بایستی مرتب به آن رجوع کنند، سامانه ای به نام ساجات است که سامانه جامع تشخیص صلاحیت شرکت ها بوده و تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور فعالیت دارد که زیر نظر ریاست جمهوری است.
بایستی متقاضی به سامانه SAJAT.MPORG.IR رجوع کرده و کد و رمز عبور دریافت کند. نسبت به بارگذاری مدارک طبق آنچه در بالا گفتیم، اقدام کند تا کارشناسان، نسبت به بررسی پرونده اقدام کنند و اگر ایراداتی گرفته شده نسبت به رفع نقص اقدام شود. اگر پرونده الکترونیکی متقاضی، تایید شد به استانداری ارسال تا توسط معاونت فنی وعمرانی استانداری تایید و دستور صدور کارتکس ، ابلاغ و گواهینامه صادر می شود.
اگر کد و رمز عبور ندارید، به این لینک https://sajat.mporg.ir/Profiling/PreSignUp مراجعه کنید.
توجه داشته باشید که شناسه کاربری و رمز عبور ساجات در تشکیل پرونده الکترونیکی تشخیص صلاحیت شرکتها صرفاً در اختیار صاحبان امضاء مجاز شرکت قرار می گیرد. هیچ فرد دیگری امکان درج اطلاعات و تغییر آن را ندارد، لذا مسئولیت صحت و سقم ورود هرگونه اطلاعات و الصاق مدارک و مستندات شرکت بر عهده صاحبان امضاء مجاز شرکت می باشد.
هزینه دولتی صدور گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
در سال 1400 شمسی، فهرست هزینه ارائه خدمت توسط ساجات به متقاضیان به شرح زیر است:
- تخصیص پایه 1 مشاوران 5 میلیون ریال
- تخصص پایه 2 مشاوران 3 میلیون و 750 هزار ریال
- تخصص پایه 3 مشاوران 2 میلیون و 500 هزار ریال
- رشته پایه 1 پیمانکاران 8 میلیون و 750 هزار ریال
- رشته پایه 2 پیمانکاران 7 میلیون و 500 هزار ریال
- رشته پایه 3 پیمانکاران 5 میلیون ریال
- رشته پایه 4 پیمانکاران 3 میلیون و750 هزار ریال
- رشته پایه 5 پیمانکاران 2 میلیون و 500 هزار ریال
مخاطب گرامی
هلدینگ ملاصدرا در زمینه اخذ استاندارد های بین المللی ، ثبت برند و ثبت هر نوع شرکت و تعاونی در سراسر کشور فعالیت داشته و برای انجام و پیگیری مسائل اداری مربوط به این موضوعات، می توانید از خدمات کارشناسان مجرب ما با پرونده های موفق در سال های اخیر، بهره مند شوید که مشاوره و اخذ مجوز کار ایمن نیز از جمله این موارد است.
مراحل اخذ گواهی نامه رتبه بندی از سازمان برنامه و بودجه و گواهی نامه تایید صلاحیت ایمنی (HSE) مجموعه خود را به هلدینگ ملاصدرا بسپارید و از مشاوره های این مجموعه بهره مند شوید.
اگر نظر و دیدگاهی درباره اخذ رتبه داشته یا تجربه ای در مناقصات میلیاردی داخل یا خارج از کشور دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت به اشتراک گذاشته و لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید به اطلاع دوستان و همکاران برسانید.