اینماد چیست

زمان مطالعه: 7 دقیقه

اینماد چیست و چگونه اینماد بگیریم؟

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی یا e-namad درواقع ابزاری است که از طریق آن، یک کاربر اینترنت در ایران متوجه می شود که خدمات الکترونیکی ارائه شده در یک سایت به منظور خرید کالا یا خدمات، اعتبار دارد یا خیر. راستی آزمایی توسط مراجع قانونی شده است یا خیر. اصالت دارد یا خیر. بنابراین داشتن اینماد، یک پرستیژ برای فعالان کسب و کارهای اینترنتی و کارآفرینی دیجیتالی است. چون با آن می توان ادعا کرد که فضای امن تجارت الکترونیک برای ارائه خدمات، وجود دارد. اصالت همه اینماد ها را باید در enamad.ir احراز کرد.

اینماد چیست

 

در این گفتار هلدینگ ملاصدرا، اطلاعات لازم درباره اینماد و شرایط اخذ آن ارائه شده است. اگر شما مخاطب گرامی، سابقه دریافت اینماد و تمدید اینماد داشته و نظر و دیدگاهی درباره کسب اینماد توسط استارتاپ های ایرانی دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید تا توسط کارشناسان مجرب هلدینگ، بررسی و پاسخ داده شود.

با ما همراه باشید.

 

اینماد چیست؟

اینماد همان طور که گفتیم، نماد اعتماد الکترونیکی است که به فروشنده کالا و خدمات چه شخص حقیقی باشد چه شخص حقوقی، اعطا می شود. داشتن اینماد، شرط لازم برای بسترسازی یک کسب وکار موفق و امن است اما شرط کافی نیست. اگر اینماد نداشته باشید، یعنی مشتری نمی تواند به شما اعتماد کند. نسبت به پرداخت پول به شما، تضمینی وجود ندارد که کالا و خدمات ادعایی در اختیار شما قرار بگیرد.

اعتماد مصرف کننده و وفاداری مشتری، دو اصل مهم در کسب و کار است که برند ها و فعالان تجارت تلاش می کنند تا این 2 پارامتر را تقویت کنند و اعتماد مصرف کننده به آن ها ارتقا یابد. یکی از راه ها، دریافت نماد اعتماد الکترونیکی است. مرجع صدور اینماد، وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

اینماد توسط مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت صادر می شود. مورد استفاده فعالان کسب و کار در بستر اینترنت است. اینماد در واقع یکی از راهکارهایی است که به منظور نظارت و رسیدگی به شکایت های احتمالی در حوزه خدمات الکترونیکی، استفاده می شود و توانسته اعتماد کاربران به سایت های ارائه دهنده کالا و خدمات در ایران را افزایش دهد.

برای خرید غیرحضوری، یکی از روش های جلب اعتماد مشتری، وجود اینما در سایت فروشنده است. همه سایت های فروشگاهی معتبر در 31 استان کشور که هزاران مورد هستند، دارای اینماد بوده و کاربر با خیال آسوده نسبت به خرید کالا و خدمات اقدام می کند. حتی برای خرید دامنه و طراحی سایت که کاری اینترنتی هست نیز باید فروشنده این خدمات، اینماد داشته باشد تا پولی که پرداخت می کنید، به فروشنده ای راستی آزمایی شده و دارای اصالت اعطا شود تا گرفتار فیشینگ نشوید.

چگونه بفهمیم که سایتی دارای اینماد هست یا خیر؟

کافی است در زمانی که وارد یک سایت فروشنده کالا یا خدمات در ایران شده اید، شکل اینماد و لینک مربوطه را بررسی کنید. معمولا پایین صفحات، اینماد قرار دارد. با کلیک روی این برند، به سایت وزارت صمت متصل شده و اطلاعات صاحب سایت، نمایش داده می شود. مطمئن باشید که به هیچ سایت وفروشنده حقیقی یا حقوقی در ایران پس از احراز هویت و راستی آزمایی و بررسی اصالت او، اینماد اعطا نمی شود.

اینماد به سایت های خبری و ورزشی و هنری اعطا نمی شود. چون نیازی به اینماد ندارند. اینماد صرفا به فروشگاه های اینترنتی اعطا می شود. خواه فروشنده لباس و شیرینی باشند خواه فروشنده خدمات طراحی وب سایت و میزبانی و طراحی اپ اندروید.

فهرست دارندگان اینماد در این لینک در دسترس است.

شرایط دریافت اینماد چیست؟

اگر چه گرفتن اینماد، مراحل و فرآیندهای خاصی دارد، اما سخت نیست و می توان از طریق خدمات هلدینگ ملاصدرا، در اسرع وقت نسبت به دریافت آن با مدارک زیر اقدام کرد.

  • محتوای سایت متقاضی اینماد بایستی فروش کالا و خدمات مجاز در ایران باشد.
  • امکان خرید آنلاین محصولات و خدمات یک سایت متقاضی اینماد ، وجود داشته باشد.
  • پرداخت وجه برای خرید کالا و خدمات در سایت های فروشگاهی متقاضی اینماد بایستی اینترنتی و انلاین و از طریق PSP ها و درگاه شاپرک باشد.
  • اگر شما کسب و کاری دارید که پول آن اینترنتی اخذ نمی شود، نیازی به دریافت اینماد ندارید.
  • اگر شما یک سایت معرفی کالا و خدمات داشته و تبلیغ محصول صورت می گیرد و خرید و فروش کالا و خدمات صورت نمی گیرد، امکان دریافت اینماد ندارید.
  • سایتی که خواستار دریافت اینماد است، باید مشخصات کامل محصولات و خدمات را در سایت درج کند. شامل کاربرد محصول، دامنه مصرف، تاریخ اعتبار، مشخصات کامل و قیمت. این ها منجر به تسهیل فرآیند خرید و ارتقا اطلاعات مشتری می شود. سبد خرید در سایت های فروشگاهی، همان پیش فاکتور است.
  • اینماد به صاحب یک سایت اعطا می شود. صاحب سایت کسی است که DOMAIN سایت به نام ایشان است. یعنی صاحب امتیاز دامنه. اگر توسط نماینده صاحب سایت، فرآیند دنبال می شود، مدارک حقوقی وکالت نامه بایستی تسلیم وزارت صمت شود. پس بهتر است که نام دامنه، نام کسب و کار باشد.
  • اگر دامنه سایت بر اساس نام هیات مدیره یک بنگاه ، نام گذاری شود نیز مورد قبول است.
  • صلاحیت فردی که متقاضی اینماد است باید احراز شود. یعنی احراز صلاحیت متقاضی اینماد الزامی است. احراز صلاحیت نیز توسط پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا انجام می شود نه وزارت صمت. نتیجه استعلام احراز صلاحیت فرد متقاضی اینماد برای ایشان ارسال الکترونیکی می شود. اگر صلاحیت، احراز نشود، نمی تواند درخواست مجدد برای اینماد بکند.
  • متقاضی اینماد بایستی 18 سال به بالا باشد. اگر این گونه نباشد، حکم رشد نیاز است. درحکم رشد دادگاه وظیفه دارد به تقاضای آن شخصی که سنش به 18 نمی‌رسد و ادعای توانایی اداره‌ی امور را دارد، همه‌ی جوانب را بررسی و ارزیابی کند که آیا آن شخص صلاحیت فعل‌ و انفعالات‌ مالی را دارد یا خیر. درصورت مثبت بودن نظر دادگاه حکم صادر می‌شود.

شرایط دریافت اینماد برای فروشنده کالای فرهنگی

همه شرایط فوق الذکر برای دریافت اینماد باید رعایت شود اما مجوز پخش کالای فرهنگی از موسسه عرضه کننده نیز باید اخذ شود. اگر یک کالای فرهنگی، مجوز نداشته باشد، نمی توان آن را در سایت برای فروش یا دانلود قرار داد.

(نمونه شناسنامه فروشگاه های دارنده اینماد در سایت مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت)

مزایای داشتن اینماد چیست؟

  • فقط در صورتیکه اینماد داشته باشید می توانید درگاه بانگی بگیرید. اخذ درگاه بانکی از PSP ها منطور به داشتن اینماد است.
  • اعتماد مشتری و مصرف کننده به کالا و خدمات عرضه شده توسط شما افزایش می یابد.
  • نگرانی کاربر نسبت به خرید کالا و خدمات کاهش می یابد.
  • کاربران به سایت شما اعتماد دارند.
  • پرستیژ سایت افزایش می یابد. هر اندازه مراکز اعتباردهی یک سایت بیشتر باشد، اعتبار سایت افزایش می یابد.
  • چون سایت شما اینماد دارد، یعنی دزدیده شدن اطلاعات بانکی آن ها غیر ممکن است. یعنی حساب بانکی آن ها توسط کلاهبرداران اینترنتی و مجرمان سایبر، خالی نمی شود. نگرانی آن ها با اینماد سایت شما برطرف می شود.
  • محصولاتی که توسط سایت های دارای اینماد عرضه می شود، گارانتی دارد. گاها امکان پس دادن محصول وجود دارد.
  • برند ها و شرکت های ارائه دهنده کالا و خدمات به فروشگاه های دارای اینماد اعتماد می کنند و با آن ها وارد همکاری می شوند. در واقع می توان از اینماد به عنوان بستر CO-BRANDING نیز نام برد.
  • حفظ اطلاعات کاربران یک سایت با داشتن اینماد، تضمین نمی شود. اما گامی برای ورود به بحث امنیت اطلاعات مشتری است.

مراحل دریافت اینماد

همه مراحل دریافت اینماد توسط هلدینگ ملاصدرا انجام می شود. گام نخست این است که در سایت مربوطه، ثبت نام کنید. اگر شخص حقیقی نسبت به مدیریت سایت اقدام میکند، بخش حقیقی واگر شخص حقوقی، مدیریت سایت را بر عهده دارد، آن را انتخاب کنید. اطلاعات را در پنل کاربری وارد کنید.

یک کد و رمز عبور دریافت میکنید. از مدارک خواسته شده عکس گرفته و در سایت بارگذاری کنید. شماره تلفن نیز برای ارسال کد احراز هویت وارد کنید.

در زمان ثبت نام برای دریافت اینماد، ارائه کارت ملی و شناسنامه الزامی است. اگر شرکت هستید، مدارک شرکت نیز ارسال شود. مجوز فعالیت شخص حقوقی و تعهدنامه شخص حقیقی و مدارک هویتی و اجاره نامه وسند شرکت از جمله مدارکی است که احتمالا به آن نیاز خواهید داشت.

مدارکی که متقاضیان حقوقی باید برای دریافت اینماد ارائه بدهند

آگهی روزنامه‌ی رسمی، اصل اساسنامه، آگهی آخرین تغییرات آدرس، آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت‌مدیره، آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت، تعهدنامه‌ی شخصیت حقوقی و پروانه‌ی‌کسب

مدت زمان دریافت اینماد

معمولا از زمان ثبت پرونده و ارسال مدارک در صورتی که نقصی موجود نباشد، ظرف 10 روز کاری اینماد صادر می شود.

انواع اینماد

اینمادنیز انواع دارد که در ادامه به معرفی آن پرداختیم.

اینماد بدون‌ ستاره

این نماد ، مخصوص کسب‌وکارهای جدید است که تعداد تراکنش ماهانه‌اش از 50 عدد هم کم تر است. آن‌ها تنها با کامل‌ کردن اطلاعات پایه‌ی خود و احراز هویت می‌توانند نماد بدون ستاره را دریافت نمایند. البته باید اشاره کرد که مبلغی که سالانه پرداخت می‌کنند بسیار ناچیز است اما اگر تعداد یا مبلغ تراکنش مالی از آن سقفی که باید، فراتر برود باید برای اینماد ستاره‌دار اقدام کنند که برای این کار تنها 10 روز فرصت دارند. در واقع نماد بی‌ستاره مدل ساده شده‌ای از اینماد است.

 

اینماد تک‌ ستاره

در این حالت مرکز توسعه‌ی تجارت الکترونیک وزارت صمت، سایت یا کسب‌وکار‌ آنلاین را موظف می‌کند که برخی از شرایط را رعایت کند؛ در واقع سخت‌گیری برای اینماد تک‌ستاره از اینماد ‌بی‌ستاره بیشتر است. حالت تک‌ستاره را بیشتر سایت‌های فروشگاهی بعد از تأیید مدارکشان می‌توانند دریافت کنند.

 

اینماد دو ستاره

مراحل اولیه‌ی دریافت اینماد دو ستاره تفاوت چندانی با دریافت اینماد تک‌ ستاره ندارد. تنها چیزی که این دو را از هم جدا می‌کند این است که برای دریافت اینماد دو ستاره حتما تمام صفحات نصب‌شده باید دارای SSL باشند البته تنها ارائه‌ی آن کافی نیست و کسب‌وکارها باید در فرآیند رتبه‌بندی گواهی‌نامه‌ی امنیت شرکت کنند تا اطلاعاتی که از کاربر گرفته‌ می‌شود امنیت بیشتری داشته‌ باشد؛ چون اطلاعات در سایت مورد نظر، به صورت رمزنگاری‌شده جا‌به‌جا می‌شود و اینگونه احتمال هک وجود ندارد. پس متوجه شدیم هرچه تعداد ستاره‌های نماد اعتماد الکترونیک یک سایت بیشتر شود در واقع عملکردشان بهتر بوده و بیشتر می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد.

مخاطب گرامی

اگر قصد راه اندازی استارتاپ دارید و می خواهید فروش اینترنتی کالا و خدمات مجاز داشته باید و از گردش مالی ده ها هزار میلیاردی تجارت الکترونیک در ایران استفاده کنید، دریافت اینماد با خدمات هلدینگ ملاصدرا در دسترس است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *