آنچه درباره تاسیس شرکت باید بدانیم
تاسیس شرکت در ایران یا تاسیس شرکت در ترکیه یا تاسیس شرکت در چین یا تاسیس شرکت در ارمنستان یا تاسیس شرکت در دوبی ، همه بستر فرصت آفرینی و خلق ارزش افزوده را فراهم می کند. با تاسیس شرکت، شما پرستیژ حقوقی دارید. ارتباط با سازمان ها و موسسات دولتی وغیر دولتی و بین المللی، با تاسیس شرکت، بسیار آسان تر و سریع تر است تا روابط اشخاص حقیقی با شخصیت های حقوقی دولتی یا غیر دولتی.
در این گفتار پرتال هلدینگ ملاصدرا، آنچه برای تاسیس شرکت در ایران نیاز دارید را اشاره کردیم. مشاوران هلدینگ ملاصدرا آمادگی دارند تا کلیه خدمات لازم و اطلاعات مورد نیاز برای علاقمندان به تاسیس شرکت در نقاط مختلف جهان را در اختیار آن ها قرار داده و همکاری لازم را در دستور کار قرار دهند. اگر سوالی دارید، از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید.
با ما همراه باشید.
چرا شرکت تاسیس کنیم؟
شرکت تاسیس می شود تا پرستیژ ما به عنوان یک شخص حقیقی، به شخص حقوقی ارتقا یابد. بسیاری از امکانات و روابط و فرصت ها، برای اشخاص حقیقی فراهم نیست. برای اشخاص حقوقی یعنی شرکت ها و موسسات و تعاونی ها فراهم و در دسترس است. مثلا شما نمی توانید به عنوان یک متخصص امور عمرانی، در پروژه های میلیاردی طراحی و ساخت تاسیسات و ابنیه در نقاط مختلف کشور، با بخش های دولتی همکاری کرده و در مناقصات مربوطه شرکت کنید.
شرکت در مناقصات میلیاردی دولتی که هر سال در 31 استان کشور برگزار می شود، نیازمند تاسیس شرکت، اخذ رتبه (گرید) از سازمان برنامه و بودجه و تسلیم ضمانت نامه شرکت درمناقصه است که بانک، برای شرکت یا موسسه متقاضی، صادر می کند. در واقع، گردش مالی سالانه صدها هزار میلیارد تومانی شرکت ها و موسسات در ایران نشان دهنده این واقعیت است که موسسان شرکت ها و موسسات، می توانند از یک بازار کار خیلی خوبی بهره مند شوند. در صورتی که مهارت و شایستگی و توانایی لازم برای شرکت درمناقصات دولتی و برنده شدن و اجرای موفق پروژه را داشته باشند.
از طرفی، برخی از تسهیلات پولی و بانکی و اعتباری، صرفا به شرکت ها و موسسات اعطا می شود. برخی از تسهیلات و معافیت های مالیاتی و بخشودگی ها نیز به شرکت های سهامی عام پذیرفته شده در بورس ارائه می شود. برای این که کسب و کار و تولیدات و خدمات خود را در ویترین ملی ایران (بورس) نشان دهید، بایستی شخص حقوقی باشید نه حقیقی. لذا، تاسیس شرکت یا موسسه الزامی می شود.
ما شرکت تاسیس می کنیم که بتوانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم و ظرفیت مدیریت علمی کسب و کار خود را در چارچوب قانون و مقررات داشته باشیم. ما شرکت تاسیس می کنیم که اگر سود ده شد، بتوانیم بخشی از سهام آن را به سهامداران در قالب پذیره نویسی یا عرضه اولیه در بورس، عرضه کنیم و تامین سرمایه داشته باشیم.
شما از طریق یک شرکت، قادر به خرید بلوک های مختلفی از شرکت های گوناگون در بازار بورس بوده و از این راه، می توانید هلدینگ های بزرگ سرمایه گذاری را هدایت کنید و نسبت به جذب سرمایه از سهامداران حقیقی و حقوقی خرد و عمده نیز اقدام کنید. همواره به یک تشکل حقوقی، بیش از یک شخص حقیقی، اعتماد وجود دارد.
بنابراین تاسیس شرکت، فرصت های گوناگونی در کسب و کار در عرصه داخلی و بین المللی برای کارآفرینان و تجار ایجاد می کند که قابل قیاس با اقدامات به عنوان شخص حقیقی نیست.
متداول ترین نوع شرکت، شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص است. البته شرکت های سهامی عام و تعاونی ها و غیره نیز در کانون توجه فعالان کسب و کار هستند اما نه به اندازه 2 نوع شرکتی که ابتدا عرض کردیم. تاسیس شرکت در ایران ، آسان است و هزینه و زمان زیادی طلب نمی کند. با این حال، سالانه هزاران شرکت در سراسر کشور اعلام ورشکستگی کرده و آگهی انحلال آن ها در روزنامه رسمی قوه قضاییه منتشر می شود.
قانون جدید چک تلاش کرده تا یکی از گلوگاه های ورشکستگی شرکتها که همانا صدور چک بلامحل بوده را مسدود کند. موضوعی که تاثیر زیادی در کاهش چک برگشتی و رونق کسب و کار در ایران عصر 1400 دارد. البته شرکت های دانش بنیان و فناوری اطلاعات نیز تاثیر زیادی در رونق بخشی به کسب و کارهای دیجیتالی که عمدتا توسط جوانان اداره می شود، داشته و این امر، علاقه به تاسیس شرکت را در دهه نود افزایش داده است.
برای ثبت شرکت چه باید کرد؟
برای ثبت شرکت، اول به دنبال یک شریک باشید. مهم نیست خواهر شما است یا برادر شما یا همسر شما یا پسر خاله و حتی همکلاسی یا حتی هم دانشگاهی شما. فردی مطمئن، علاقمند و مطلع و مشتاق به هدایت یک کسب و کار نیاز است. شرکت در واقع از اجتماع دو یا چند فرد تشکیل شده که هدف مشترک دارند.
برای تاسیس شرکت مسئولیت محدود، به یک شریک نیاز دارید. شرکت ها در ایران، توسط اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجازی سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه، تاسیس می شوند. هر تغییری در شرکتها بایستی در روزنامه رسمی قوه قضاییه، آگهی شود تا همگان در جریان تغییرات هیات مدیره و اساسنامه و اقامتگاه قانونی و میزان افزایش یا کاهش سرمایه و برندهای تحت تملک شرکتها قرار بگیرند.
پس برای تشکیل یک شرکت، حداقل 2 نفر نیاز است. شرکت باید حس همکاری و تشریک مساعی داشته باشند. آشنا به قانون تجارت باشند و مهارت و سرمایه موردنیاز برای تولید کالا یا خدمات مورد علاقه را داشته باشند. شرکت می تواند برای مدت نامحدود تاسیس شود و شما سالها، هیچ فعالیتی در شرکت نداشته باشید. اما باید کد اقتصادی از سازمان امور مالیاتی گرفته و نسبت به اخذ دفاتر قانونی و تسلیم اظهارنامه عملکرد به صورت سالانه اقدام کنید.
حتی اگر هیچ فعالیتی نداشته و کارکرد شما در یک سال مالی، صفر باشد. به این موضوع دقت کنید.
پیش از تاسیس شرکت، حتما نحوه تقسیم سود و زیان را مشخص کنید. معمولا مساوی است. پیش از تاسیس شرکت بایستی موضوع شرکت را به درستی انتخاب کنید. گاها مشاهده می شودکه شرکتی ثبت می شود که 20 خط موضوع دارد. از طراحی و نصب تاسیسات حرارتی و برودتی تا صادرات و واردات و تعمیرات و اموزش و برگزاری همایش و کارگاه در داخل و خارج از کشور و . . . یعنی هر چیزی که درج آن در اساسنامه شرکت، نیازمند اخذ مجوز نیست، معمولا در اساسنامه شرکتهای ایرانی دیده می شود.
درج برخی از موضوعات در اساسنامه شرکتها، نیازمند اخذ مجوز است. مثل انجام فعالیت های بیمه ای، پولی و بانکی، سبدگردانی، اعطای نمایندگی بیمه، صرافی، امور نظامی و انتظامی و غیره.
پس از انتخاب موضوع شرکت که بهتر است بر اساس علایق و توانمندی ها و تجارب شرکا در نظر گرفته شود، باید نامی شایسته و مطلوب برای کسب و کار خود انتخاب کنید. بعضی از شرکت ها، انتخاب نام را بر اساس دامنه آزاد روی پسوندهای: .ir یا .com در نظر می گیرند.
چون شرکت ها علاقمند هستندکه نام شرکت خود را از طریق یک domain ثبت کرده و سایت اینترنتی راه اندازی کنند. چون اینترنت، بستر خوبی برای تبلیغات و بازاریابی کسب و کار یک شرکت است. اگر دامنه آزاد نبود، باز هم می توانید نام مورد نظر را در اداره ثبت شرکت ها ، ثبت کنید. مشروط به این که قبلا این نام توسط شرکتی گرفته نشده باشد.
نوع شرکت
در تاسیس شرکت، نوع شرکت باید مشخص شود. طبق ماده 20 قانون تجارت، شرکت ها می توانند در قالی یکی از قالب های سهامی، اعم از خاص یا عام، مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، مختلط، اعم از سهام و غیر سهامی به ثبت برسند. انتخاب نوع و قالب شرکت به اهداف اعضا در آینده و نوع فعالیت افراد، میزان مسئولیت هر یک از شرکا و تعداد افراد عضو بستگی دارد.
حداقل سرمایه برای ثبت شرکت
حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت در ایران، 1 میلیون ریال است. شما می توانید 100 میلیارد تومان هم در نظر بگیرید. اما بایستی درصدی را مالیات بدهید. گاها برای دریافت تسهیلات مالی و بانکی و شرکت در مناقصات، نیاز است که سرمایه خود را افزایش دهید.
مدت زمان فعالیت شرکت
مدت فعالیت شرکت می تواند محدود یا نامحدود باشد. به درخواست و علاقه شرکا بستگی دارد. اکثرا شرکتها برای مدت نامحدود تاسیس می شوند و در صورتی که به هر دلیلی، شرکت قادر به ادامه فعالیت نباشد، توسط شرکا یا با حکم مراجع قضایی، منحل می شود. برای انحلال، مدیرتصفیه الزامی است و بایستی بدهی های مالیاتی نیز تعیین تکلیف شده باشد.
اقامتگاه قانونی شرکت
اقامتگاه قانونی شرکت در زمان تاسیس شرکت باید مشخص شود. هر شرکت باید دارای یک اقامتگاه قانونی و رسمی باشد. می تواند محل زندگی شما باشد می تواند محل کار شما در هر یک از استان های کشور باشد. مرکز اصلی شرکت از منظر ابلاغ اخطاریه ها و دادخواست ها و اوراق رسمی که توسط سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی، شهرداری ها، نیروی انتظامی و مراکز دولتی، اهمیت دارد.
اگر شرکت شما دارای شعبه است، بایستی در اساسنامه قید شود. هر نوع مکاتبه کارفرما با پیمانکاران با اقامتگاه قانونی شرکت صورت می گیرد.
مدارک لازم برای تاسیس شرکت
برای تاسیس شرکت بایستی مدارک زیر را آماده کنید:
- اظهارنامه شرکت
- اساسنامه شرکت
- صورتجلسه مجمع عمومی موسسان
- صورتجلسه هیات مدیره با امضا مدیران منتخب
- رونوشت شناسنامه و کارت ملی اشخاص
- ارائه گواهی پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آنجا افتتاح شده است.
- اگر برای کسب و کار شما، نیازمند اخذ مجوز است ، بایستی مجوز تسلیم اداره ثبت شود.
اخذ مجوز برای تاسیس برخی از شرکت ها نیاز است. مشاوران هلدینگ ملاصدرا آماده ارائه خدمات و اطلاعات لازم به فعالان کسب و کار در سراسر کشور هستند.
مخاطب گرامی
اگر قصد تاسیس شرکت در ایران یا سایر نقاط جهان دارید، یا به دنبال دریافت هر نوع استاندارد یا گواهینامه یا مجوز صنفی و ثبت برند و اختراع و اخذ نمایندگی در داخل یا خارج از کشور هستید، می توانید از خدمات هلدینگ ملاصدرا در اسرع وقت با بهترین کیفیت و هزینه استفاده کنید.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید به اطلاع دوستان و آشنایان برسانید. ما را در شبکه های اجتماعی نیز فالو کنید.