ثبت شرکت مسئولیت محدود

زمان مطالعه: 6 دقیقه

شرح کامل مراحل ثبت شرکت مسئولیت محدود

ثبت شرکت مسئولیت محدود نیز به مانند هر نوع ثبتِ حقوقیِ دیگری ، دارای فرایند هایی قانونی است که تنها با دانستنِ ترفند ها و پیچ و خم هایش می توان به مقصودِ آن با موفقیت دست پیدا کرد .
اما قبل از آن که درباره مراحل ، شرایط و اسنادِ مورد نیاز برای ثبت شرکت مسئولیت محدود بنویسیم ، باید اندکی درباره ماهیت و پیشینه نامِ این شرکت به شما اطلاعاتی بدهیم.

شرکت مسئولیت محدود چیست ؟

آیا شرکت شما تشکیل شده از حدالقل 2 شریک است؟
این گونه شرکت ها که با پسوندِ محدود اقدام به فعالیت های تجاری میکنند ، دیگر سرمایه شان را به سهام تقسیم نمیکنند . به این گونه موسسات که مسئولیتِ شرکاء در محدود ترین حالتِ ممکن است، شرکت های از نوعِ مسئولیتِ محدود می گویند . یعنی در حقیقت هر شخص به اندازه سرمایه ای که در کار آورده است نسبت به قرض ها و دِینِ ها متعهد و موظف است . پس با یک حسابِ سر انگشتی می توان به این نتیجه رسید که این نوع از شرکت ها تا چه اندازه محبوب و موردِ اقبالِ صاحبانِ سرمایه و موسسات تجاری است .
هیچکس تمایل ندارد در شرایطِ بحرانی ، بیش از سهمی که در یک مال الشرکه دارد تقاصِ مالی بپردازد و در ضررِ وارده به شرکاء خود نیز سهیم باشد . پس در نهایت شرکت های مسئولیت محدود می توانند در کمالِ سخاوت این ارمغان را به شما ببخشند تا تنها به اندازه سهمِ خود در زیان های شرکت سهیم باشید .

دو اصلِ اساسی درباره شرکت های مسئولیت محدود

1 : به صورت مرسوم ، شرکت ها در صورتِ هر گونه انتقالِ سهم باید این تغییرات را هم در سامانه مربوطه و هم در صورت جلسه شرکت ثبت کنند . اما شرکت های مسئولتِ محدود علاوه بر این دو کار باید به یک دفترِ اسنادِ رسمی مراجعه کرده و پس از تنظیمِ سندِ انتقالِ سهام ، آن را به سازمان ثبتِ تسلیم کنند .
2 : یک فرد به تنهایی نمی تواند اقدام به ثبت شرکت مسئولیت محدود کند . شرکایِ این نوع شرکت ها می توانند از 2 نفر تا سقفِ نامحدودی در کنارِ یک دیگر اقدام به ثبت شرکت مسئولیت محدود کنند .

شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود

آیا ثبت شرکت مسئولیت محدود به شرایطِ خاصی نیاز دارد ؟

در جوابِ این سوال باید گفت که : بستگی به شما دارد !
شرکت های مسئولیت محدود برای به ثبت رسیدن ، شرایطِ ویژه و هفت خوانِ رستم گونه ای را طلب نمی کنند . برای راه اندازی این نوع از موسسات تجاری در وهله اول باید حد اقل 100.000 تومان سرمایه داشته باشید . پس از آن باید به دنبالِ شریک یا شرکایی بگردید تا بتوانید شرطِ دومِ ثبتِ شرکت مسئولیت محدود را پست سر بگذارید . شرط سوم این است که باید حداقل 20 روز برای طی شدنِ فرایند ثبتِ این نوع از شرکت صبر به خرج دهید .

نکات مهم هنگام ثبت شرکت مسئولیت محدود

در هنگامِ طی کردنِ فرایند های ثبت شرکت مسئولیت محدود ، حتما باید قیدِ ” با مسئولیت محدود ” را ذکر کنید . در حقیقت نباید اسامی شرکاء بی پایه اساس و بدونِ پشتوانه قید شود. اگر نامِ شخصی از شرکا در اسمِ شرکت آورده شود ، آن شخص ناخواسته مسئولیت های بزرگی را به خود تحمیل کرده است . چرا که قیدِ نامِ یکی از این افراد به معنی این است که فردِ ذکر شده ، شریکِ ضمنی است و در برابر همه تعهدات شرکت وظیفه و مسئولیت مستقیم و بلا مانع دارد . ( در حقیقت اگر تمامِ مسولئولیت ها به دوشِ شما باشد در صورت ایجاد یک گره مالی یا مثلا عدمِ تعهدِ اخلاقی و حرفه اییِ یکی از شرکاء ، شما باید یکه و تنها پاسخ گویِ تمامِ پیشامد های ناگوار باشید ) .
در این نوع شرکت ها اگر در شرکتنامه یِ تنظیم شده ، تمامِ موارد را بسیط و بدون نقص شرح داده باشید و موارد مربوط به ورود و خروج سرمایه را به دقت و با وسواس ذکر کرده باشید ، دیگر نیازی به تنظیمِ اساسنامه ندارید . در غیر این صورت تسلیمِ اساسنامه به قانون گذار الزامی است .

مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود :

1 – دو نسخه از تقاضامه شرکت که حتما امضاء شده باشد .
2 – دو نسخه از شرکتنامه که آن هم حتما باید امضا شده باشد .
3 – دو کپی از اساسنامه شرکت که آن هم باید عنایت کرده و امضا کنید .
4 – اگر موضوع شرکت شما احتیاج به مجوز دارد ، تسلیمِ اصلِ مجوز به مرجع ذی صلاح ضروری است .
5 – دو برگِ دارای امضاء از صورت جلسه مجمعِ عمومی موسسین و هیئت مدیره .
6 – چنانچه حوصله پیگیریِ امورِ قضاییِ این چنینی را ندارید و به جای شما ، وکیلتان امورِ مربوط به ثبت شرکت را انجام میدهد ، باید وکالتنامه اصلی را ارائه دهید .
7 – ارائه سندی که ثابت کند هیچ یک از افرادِ هیئت مدیره ، سوء پیشینه کیفری و محدودیتِ قانونی ندارند .

مراحلِ ثبت شرکت مسئولیت محدود ( به صورت آنلاین)

، لینکِ سامانه ثبت شرکت است.http://irsherkat.ssaa.ir
شما بعد از ورود به این صفحه ، به فرمی بر میخورید که باید گام به گام آن را تکمیل کنید.
– تکمیلِ اطلاعات مربوط به متقاضی( نامِ موسس شرکت و قیدِ سِمت و جایگاه)
– تکمیل اطلاعات مربوط به شخص حقوقی
– تعیین نوع شرکت
-5 اسم را برای شرکت خود پیشنهاد دهید( نام ها باید مطابق با فرهنگ جمهوری اسلامی باشند ، فارسی باشند، لاتین نباشند ، تکراری هم نباشند)
– حالا با کادری مواجه می شوید که باید در آن نوع فعالیت شرکت خود را قید کنید. شما باید تعیین کنید که فعالیت شرکت مورد نظرتان از نوع محدود است یا نامحدود
– بعد از تکمیل قسمت بالا باید واردِ صفحه اطلاعات مرکز اصلی شوید
– در بخشِ اطلاعاتِ مرکزِ اصلی ، شما باید اطلاعاتی که مربوط به کد پستی، محلِ اصلیِ استقرارِ شرکت و تلفن را ارائه دهید . در ضمن گاهی ممکن است که آدرس ایمیل و فَکس(دورنگار) را نیز از شما مطالبه کند که در صورت لزوم ، در همین صفحه قرار دارد
– بعد از گذارندن مراحل بالا، هم اکنون شما وارد صفحه مربوط به سرمایه شرکت شدید. شما باید لطف کرده و جنس و نوعِ سرمایه آورده به شرکت خود را مشخص کنید . تعیین کنید که از نوع نقدی است یا غیر نقدی ، سهام با نام است یا بی نام . شما باید دقیقا ارزشِ ریالی هر سهم را نیز قید کنید
– در گام بعدیِ پروسه ثبت شرکت ، نوبت به پُر کردنه فرمِ مربوط به اشخاص میرسد . اگر شخصِ حقیقی هستید اطلاعات شخصیِ خواسته شده را ثبت کنید و اگر شخصِ حقوقی تشریف دارید باید سه فیلد فعال شده که شامل : فارسی ، تابعیت و کد ملی می شود را تکمیل کنید
– گفتیم اگر شخصِ حقیقی هستید باید اطلاعات شخصی را وارد کنید . در قسمت بعد شما باید اطلاعاتی که مربوط به سرمایه و سهامِ شخصی که در همان صفحه اشخاص دیدید را تکمیل کنید
– در این مرحله باید اطلاعات جامعی که درباره سِمت موسس و مدیرعامل را درخواست کرده ارائه دهید
– تعیین تاریخ اعتبار سِمت ( شروع و پایان)
– اگر جایگاه شما در سازمان به گونه ای است که فردِ کلیدی هستید باید قید کنید که حقِ امضا دارید یا خیر
– حالا آنها ، شما را با پرسشی چالشی مواجه میکنند . از شما میپرسند که آیا قصدِ افتتاح شعب دیگری در سالهای آتی را دارید یا خیر. اگر قصدش را دارید باید در صفحه مربوط به شعب ، اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید . اگر هم که حوصله تاسیس شعبه را ندارید، کلا این صفحه را نادیده گرفته و به ادامه کارِ ثبتِ شرکت بپردازید .
– لطف کنید وارد صفحه روزنامه شده و روز و ماه شروعِ سالِ مالی را تعیین کنید
– حالا شما واردِ مرحله جدیدی شده ائید . در حقیقت اکنون در یکی از مهمترین صفحات مربوط به ثبت شرکت قرار دارید . یعنی صفحه اساسنامه . شما باید اساسنامه شرکت یا موسسه تان را ارائه دهید . در این بخش فرمهای پیش فرضی که مربوط به اساسنامه و شرکتنامه است وجود دارد که باید آنها را پُر کنید. حالا دیگر نوبت به بارگذاری کپی برابر با اصلِ اساسنامه شرکت شما در سایتِ ثبت شرکت فرا رسیده.
– بعد ازین که در همان مراحل ابتدایی نوعِ شرکتتان را مشخص کردید . حالا به قسمتی از کار رسیده اید که باید مدارکِ درخواستی در این بخش را با توجه به نوع شرکت خود تکمیل کنید.
– در این قسمت رایانه تان به شما تائیدیه پذیرش متقاضی را ارئه میدهد. شما باید این متن را دقیقاً مطالعه کنید. از ویژگی های ماورایِ مفیدی که ثبتِ اینترنتی شرکت ها دارند این است که شما میتوانید در هر زمان و بدونِ ارجاعِ حضوری و وقت تلف کردن، به فهرست پیگیری دسترسی داشته باشید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.
اما کار شما در اینجا خلاصه نمیشود . بعد از اخذ تائیدیه باید اصلِ نسخه صورت جلسه تنظیمی توسطِ شما ، از طریقِ پست سفارشی به آدرسی که در آنجا ذکر شده ارسال کنید . شما لازم نیست برای تسلیمِ این مدرک حضوری مراجعه کنید.
اگر صورت جلسه شما تکمیل و بدونِ نقص و کم و کاستی باشد ، به عنوان آگهی جهتِ انتشار در روزنامه ارسال میشود . اگر هم ناقص باشد متاسفانه باید دوباره کاری کنید و دلایل رد صورت جلسه تان را برسی کرده . طی ابلاغیه که به شما میدهند کاستی های آن را بر طرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *