شرایط، مراحل و مدارک اخذ پروانه کسب در ایران
شرایط و مراحل و مدارک دریافت پروانه کسب در ایران در این گفتار هلدینگ ملاصدرا ارائه شده است. سالانه هزاران پروانه کسب در 31 استان کشور صادر و هزاران مورد پروانه کسب نیز باطل می شود. هزاران واحد صنفی در استان های کشور، فاقد پروانه کسب معتبر هستند که این موضوع می تواند مشکلاتی را از نظر قانون و حمایت های قانونی برای فعالان واحدهای صنفی بدون جواز کسب، به همراه داشته باشد.
پروانه کسب موقتی برای تاسیس واحد صنفی در فعالیت های چهار گانه ای چون: تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدماتی فنی صادر شده و پس از مدت زمان 36 ماهه، پروانه کسب دائمی برای متقاضیان واجد شرایط صادر خواهد شد.
در این گفتار هلدینگ ملاصدرا، اطلاعاتی درباره اخذ پروانه کسب ارائه شده است. اگر شما مخاطب گرامی، پروانه کسب دارید و قصد تمدید دارید یا واگذاری یا قصد دریافت پروانه کسب برای واحد صنفی خود هستید، پرسش ها و دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این گفتار به اشتراک بگذارید. در روزگار کرونا، شرط ارائه کارت واکسن وزارت بهداشت برای صدور پروانه کسب، الزامی شده است.
با ما همراه باشید.
پادکست پروانه کسب
به این پادکست گوش فرا دهید تا بیشتر با پروانه کسب و مراحل آن آشنا شوید
آیا هر نفر می تواند بیش از یک پروانه کسب داشته باشد؟
با موافقت نمایندگان مجلس در سال 1392، صدور بیش از یک پروانه کسب برای یک نفر واجد شرایط بلامانع است.
آیا صدور پروانه کسب، به معنی رونق کسب و کار است؟
خیر. داشتن و صدور پروانه کسب ، به معنی تضمین موفقیت در یک صنف و کسب و کار نیست و متقاضیان بایستی مهارت و توانایی لازم در تاسیس و اداره حرفه ای بنگاه را داشته باشند. لذا اخذ گواهینامه های فنی و حرفه ای داخلی و خارجی برای مهارت اندوزی، توصیه می شود.
پروانه کسب بر اساس چه قانونی صادر می شود؟
طبق قانون نظام صنفی کشور، پروانه کسب برای واجدان شرایط صادر می شود و محدودیت علمی و مالی ندارد. هر فرد صنفی، قادر به دریافت پروانه کسب است.
منظور از فرد صنفی چیست؟
طبق ماده 2 قانون نظام صنفی کشور، هر شخص حقیقی یا حقوقی که در حوزه تولید یا توزیع یا تبدیل یا خرید و فروش و توزیع خدمات فنی سرمایه گذاری و اشتغال داشته باشد و محل کسبی را فراهم کند، فرد صنفی شناخته می شود.
منظور از واحد صنفی چیست؟
هر واحد اقتصادی که طبق ماده 3 قانون نظام صنفی کشور، فعالیت آن در محل ثابت یا وسیله سیار باشد، واحد صنفی است. هر واحد صنفی بایستی در طول سال، مالیات مکلف را پرداخت کنند.
منظور از پروانه کسب چیست؟
پروانه کسب در واقع یک گواهینامه است. اثبات می کند که دارنده پروانه کسب، مهارت لازم برای انجام کارهای تخصصی یا فنی را داشته و صدور آن توسط مرجع ذیصلاح صورت می گیرد.
وظیفه دارنده پروانه کسب چیست؟
دارنده پروانه کسب طبق ماده 17 قانون نظام صنفی کشور بایستی موارد زیر را مد نظر داشته باشند:
- قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند.
- قوانین صنفی وانتظامی و بهداشتی و ایمنی و حفاظت فنی و زیباسازی محیط کار را در دستور کار داشته باشند.
- دستورالعمل های نرخ گذاری را رعایت کنند.
- قبل از به کار گیری افرادی که برای انجام خدمات به منازل و اماکن رجوع میکنند، مراتب به اتحادیه اعلام شود.
- افراد صنفی مجاز نباید به منظور جلب مشتری، درباره محصولات و خدمات، تبلیغ غیر واقع و خلاف کنند.
واگذاری پروانه کسب
واگذاری پروانه کسب امکان پذیر است. طبق ماده 18، دارنده پروانه کسب قادر است که با تسلیم درخواست کتبی خود در اتحادیه، نسبت به واگذاری پروانه کسب به غیر اقدام کند. اتحادیه مذکور در صورت واجد شرایط قانونی بودن فرد معرفی شده، با رعایت سایر مقررات، پروانه کسب متقاضی را ابطال و پروانه جدیدی به نام فرد معرفی شده صادر می کند.
سامانه ایرانیان اصناف چیست؟
دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور، دارای یک سایتی است که به نام ایرانیان اصناف شهرت دارد. آدرس سایت ایرانیان اصناف در نشانی: iranianasnaf.ir در دسترس است. خدمات سایت ایرانیان اصناف شامل موارد زیر است. کلیه موارد زیر توسط کارشناسان هلدینگ ملاصدرا در اسرع وقت و با بهترین کیفیت در اختیار متقاضیان گرامی قرار می گیرد:
- درخواست صدور پروانه کسب
- درخواست تمدید پروانه کسب
- درخواست تغییر آدرس پروانه کسب
- درخواست تغییر رسته پروانه کسب
- درخواست انتقال پروانه کسب به ورثه یا نماینده قانونی
- درخواست اصلاح مشخصات فردی صاحب پروانه
- درخواست تغییر صاحب پروانه کسب
- درخواست مجوز محصولات دخانی
- درخواست صدور کارت اصناف
- درخواست پروانه کسب المثنی
- درخواست صدور پروانه شعبه فروشگاه زنجیره ای
- درخواست دریافت سامانه پیشخوان مجوز ها
- پرداخت حق عضویت سالانه
- استعلام پروانه بر مبنای کد ملی
- ثبت مباشر در پروانه کسب
- ثبت شریک در پروانه کسب
- پیگیری تامین مالی بنگاه های صنفی تولیدی
دقت کنید که درخواست های صدور، تمدید، تغییر رسته و تغیبر نشانی واحد صنفی، ابتدا بایستی از طریق سامانه پیشخوان مجوز ها به نشانی http://www.g4b.ir ثبت گردد و بعد از طریق گزینه “تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوز ها” ، در سامانه ایرانیان اصناف تکمیل نمایید .
به منظور اطلاع از فهرست واحدهای صنفی بر اساس رسته به این لینک مراجعه کنید. هم چنین لیست واحدهای صنفی بر اساس نوع فعالیت نیز در سایت ایرانیان اصناف در دسترس است.
هر رسته ای دارای کد آیسیک است که می تواند نام رسته و مرجع صادر کننده مجوز برای هر رسته را در لینک معرفی شده مشاهده نمود که تصویر صفحه مربوطه در عکس زیر قابل مشاهده می باشد. مثلا مرجع صدور پروانه کسب برای تولید کنندگان آجر، اتحادیه استانی صنف فخاران تهران است.
شرایط و مدارک و مراحل چگونگی صدور پروانه کسب موقت و تبدیل آن به پروانه کسب دائم
مجلس شورای اسلامی درسال 1379، آیین نامه چگونگی صدور پروانه کسب موقت و تبدیل آن به پروانه کسب دائم را تصویب کرد. در ادامه این گفتار، به جزییات بیش تر می پردازیم.
اتحادیه های صنفی سراسر کشور موظف هستند نسبت به صدور پروانه کسب موقت برای واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب که پیش از ساعت هفتاد و هشت دایر شده اند اقدام کنند. صاحبان واحد های فاقد پروانه کسب مشمول، بایستی جهت ادامه فعالیت کسبی خود به اتحادیه صنفی مربوطه مراجعه و تقاضای کتبی خود را ارائه دهند تا پروانه کسب موقت دریافت کنند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت پروانه کسب موقت
- متقاضی بایستی برای دریافت پروانه کسب موقت ، اسنادی چون: سند مالکیت یا اجاره نامه یا مبایعه نامه یا قرارداد واگذاری عین یا منافع ملک یا اشخاص حقیقی یا حقوقی، سازمان ها و ارگان ها را تسلیم کند.
- بایستی تکلیف مالیاتی را مشخص کرده باشید. هر سندی مربوط به قطعیت یا پرداخت مفاصا حساب مالیاتی متقاضی و پرداخت عوارض سالانه شهرداری نیز باید ارائه شود و الزامی است. یعنی بدهی مالیاتی نداشته باشید.
- گواهی پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم یا گواهی مبنی بر رسیدگی به وضع مشمولیت متقاضی از اداره وظیفه عمومی برای متقاضیان مرد الزامی است.
- اگر متقاضی پروانه کسب، اتباع بیگانه باشد، کد فراگیر نیاز است. لذا پروانه کار معتبر که از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شده باشد یا پروانه اقامت معتبر از وزارت کشور برای اتباع بیگانه نیاز خواهد بود.
- متقاضی پروانه کسب بایستی برگه سلامت و بهداشت شخصی و محل کسب از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای صنوفی که مشمول قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی هستند اخذ کند.
- ارائه گواهی صلاحیت فنی برای مشاغل فنی که نیاز به تایید از اتحادیه های مربوطه هستند، الزامی است.
- اخذ مجوز اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی برای مشاغل خاص، الزامی است.
- گواهی پرداخت حق عضویت سالانه و حق خدمات به اتحادیه ذیربط
- پروانه کسب موقت برای واحد صنفی که صاحب آن ها فوت کرده است با ارائه گواهی انحصار وراثت صادر می شود.
چگونه پروانه کسب موقت به دایم تبدیل می شود؟
بر اساس ماده 6 آین نامه، اتحادیههای صنفی موظف هستند که حداکثر ظرف 3 سال پس از صدور پروانه کسب موقت با اخذ مدارک زیر از متقاضیان نسبت به تبدی لپروانههای کسب موقت به دایم (الگوی هیأت عالی نظارت) اقدام نمایند.
دقت کنید که تبدیل پروانه کسب موقت به دائم از خدماتی است که هلدینگ ملاصدرا در اسرع وقت برای دارندگان پروانه کسب موقت در سراسر کشور ارائه می دهد. مدارک مورد نیاز به شرح زیر است:
- اصل پروانه کسب موقت جهت ابطال توسط اتحادیه.
- ارائه گواهی صلاحیت فنی طبق تبصره (2) ماده (35) قانون نظام صنفی و آییننامه مربوط برای مشاغل فنی.
- برگ عدم اعتیاد به مواد مخدر
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
- هرگونه مدرک مبنی بر مشخص بودن وضعیت مالیاتی متقاضی و پرداخت عوارض متعلقه و قانونی شهرداری.
- گواهی پرداخت حق عضویت سالانه و وجوهی که براساس ماده (2) و بند (ب) ماده (7) آییننامه اجرایی ماده (29) قانون نظام صنفی جهتمجامع امور صنفی تعیین شده است.
- گواهی واریز مبلغ مقرر در بند (ج) ماده (80) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین – مصوب 1373 – به حسابخزانه.
- اتحادیههای صنفی و مراجع قانونی صدور پروانه کسب موقت مکلفند حداقل 4 ماه قبل از انقضای دوره 3 ساله اعتبار پروانه های یادشده، از متقاضی برای ارایه مدارک لازم جهت صدور پروانه کسب دایم دعوت و رونوشت دعوتنامه را در پرونده صنفی متقاضی نگهداری نمایند. درصورت عدم مراجعه متقاضی به اتحادیه در مدت یاد شده، اتحادیه بار دیگر از متقاضی دعوت میکند تا ظرف یک ماه نسبت به تکمیل پرونده و دریافت پروانه کسب دایم اقدام نماید. در صورتی که متقاضی ظرف مدتهای فوق پرونده صنفی خود را تکمیل ننماید، مطابق مقررات نسبت به تعطیلواحد اقدام میشود.
- صدور پروانه کسب موقت یا دایم براساس مفاد این آییننامه در مورد واحدهای صنفی واقع در طرحهای جامع، تفصیلی و هادی شهرسازیمانع اجرای مقررات قانون شهرداری در مورد واحدهای یاد شده نیست. تبصره – با واحدهای مزاحم مطابق بند (20) اصلاحی ماده (55) قانون شهرداری عمل میشود.
مخاطب گرامی
هلدینگ ملاصدرا، صفر تا صد مراحل و فرآیند اخذ پروانه کسب را برای متقاضیان واجد شرایط انجام می دهد. علاوه بر این ها، خدمات ثبت انواع شرکت و موسسه و تعاونی و ثبت برند و اختراع و گواهینامه و استاندارد بین المللی و ملی نیز در اسرع وقت در اختیار متقاضیان گرامی قرار می گیرد.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که عضو هستید به اطلاع فعالان کسب و کار برسانید. ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.
استعلام پروانه کسب، هزینه پروانه کسب، سایت ثبت نام پروانه کسب، پروانه کسب شراکتی، هزینه گرفتن پروانه کسب، هزینه اخذ جواز کسب، هزینه اخذ پروانه کسب، استعلام جواز، پروانه کسب موقت، پروانه کسب دائم، سامانه ایرانیان اصناف، واگذاری پروانه کسب، صدور پروانه کسب