چگونه گواهی مالیاتی دریافت کنیم؟
گواهی مالیاتی در راستای مفاد ماده یک صد و هشتاد و ششم قانون م.م مصوب سال نود و هشت سازمان، برای کلیه مشمولان حقیقی و حقوقی الزامی است. بدون داشتن این مجوز که به صورت الکترونیکی صادر و قابلیت استعلام و راستی آزمایی و صحت سنجی دارد، امکان دریافت تسهیلات بانکی و تعامل با کارفرمایان دولتی وجود ندارد. برای نقل و انتقال مسکن و ارث و ارزش افزده نیز نیاز به چنین مجوزی است که متولی آن وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
هلدینگ ملاصدرا ضمن ارائه کلیه خدمات به مودیان محترم برای دریافت این مجوز مهم در اقتصاد ایران عصر 1400، اطلاعاتی را دسته بندی شده در این گفتار ارائه کرده است که در نظر داشته باشید. نظرات خود را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک گذاشته تا پاسخ های لازم را دریافت کنید.
با ما همراه باشید.
ماده 186 قانون مالیات های مستقیم
دریافت گواهی مالیاتی بر اساس الزامی است که قانون مالیات های مستقیم مصوب مجلس شورای اسلامی، به عهده مودیان حقیقی و حقوقی قرار داده است. طبق ماده یک صد و هشتاد و ششم قانون مالیات های مستقیم، صادر شدن یا تمدید یا تجدید هر نوع کارت بازرگانی و پروانه کسب و کار اشخاص حقیقی و حقوقی از سوی مراجع ذی صلاح، یک شرط مهم دارد و ان دریافت گواهی مالیاتی از اداره امور مالیاتی است.
گواهی مالیاتی نشان می دهد که شما ، نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی اقدام کرده یا ترتیبات پرداخت بدهی مالیاتی و تقسیط زمان بندی شده آن را در دستور کار داشته و توافقات لازم را با سازمان امور مالیاتی استان محل اشتغال انجام داده اید.
ارائه هر نوع تسهیلات بانکی از بانک های دولتی یا خصوصی به اشخاص حقوقی و هم چنین صاحبان حرف و مشاغل آزاد از سوی موسسات مالی و اعتباری سراسر کشور ، مشروط است به تسلیم گواهی مالیاتی از سوی متقاضیان.
گواهی باید مشخص کند که نسبت به پرداخت بدهی ، اقدام یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده ، در دستور کار قرار گرفته است. این گواهی از سال 98 به جای 15 روز در 3 روز صادر می شود.
بنابراین، فرآیند صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم بر اساس بخشنامه سال 98 سازمان امور مالیاتی کشور برای فعالان کسب و کار ایران، اهمیت دارد. همه فرآیند صدور گواهی مالیاتی برای مشمولان این ماده از اول آبان سال 1398 به صورت کاملا الکترونیکی انجام می شود و هلدینگ ملاصدرا با تجارب موفق و کارشناسان مجرب، آمادگی دارد تا مشاوره و خدمات لازم را برای مودیان محترم نسبت به اخذ گواهی مالیاتی برای ارث و غیره، انجام دهد.
نکاتی درباره صدور گواهی مالیاتی
- اگر متقاضیان دریافت پروانه کسب و کار از اتاق اصناف هستید، دریافت گواهی مالیاتی از تیر ماه نود و هشت صرفا از طریق سامانه الکترونیکی امکان پذیر است.
- فرآیند های استعلام و تهیه گزارش های مالیاتی و ارسال پاسخ به مراجع ذیربط صرفا الکترونیکی انجام می شود و پیگیری حضوری نیاز ندارد.
- اگر خواهان دریافت گواهی مالیاتی هستید بایستی کلیه بدهی های مالیاتی قطعی شده را پرداخت یا ترتیب پرداخت را فراهم کنید.
- برای دریافت گواهی مالیاتی بایستی بدهی های مربوط به مالیات بر درآمد شخص حقوقی و مالیات های تکلیفی و حقوق و مالیات حق تمبر و کلیه جرایم مالیاتی متعلقه را پرداخت کنید.
- استعلام های مربوط به کلیه اشخاض حقوقی (صاحبان مشاغل) در سامانه صدور گواهی، منوط به این است که به منظور تشکیل پرونده تا مرحله چهل و چهارم در سامانه، پیش بروند. کلیه این مراحل توسط کارشناسان هلدینگ ملاصدرا از سوی متقاضیان حقوقی، انجام می شود.
- اگر خواهان دریافت کارت بازرگانی هستید، استعلام الکترونیکی منوط است به تشکیل پرونده مالیاتی.
دریافت گواهی مالیاتی در صورت قطعیت مالیات مودی
اگر مالیات مودی به قطعیت رسیده باشد، اما شما ظرف مهلت قانونی، نسبت به راهی قطعی هیات اختلاف مالیاتی استان، شکایت و اعتراض داشته باشید و پرونده نیز در شورای عالی مالیاتی در دست بررسی و صدور حکم باشد، اداره امور مالیاتی استان بایستی بعد از وصول یا تقسیط مالیات قطعی شده مورد قبول مودی و اخذ تضامین معتبر، نسبت به آن قسمت از مبلغ مالیات قطعی که مورد شکایت است، گواهی مالیاتی را به صورت اینترنتی صادر کند. مفاد ماده دویست و پنجاه و نهم قانون م .م باید رعایت شود.
یعنی آن بخشی از مالیات شما که در جریان بررسی و رسیدگی و تشخیص توسط هیات ها باشد، یا در هیات حل اختلاف بدونی یا تجدید نظر در دستور کار ارزشیابی کارشناسان امر قرار داشته باشد و هنوز به مرحله قطعیت نرسیده باشد، مانعی برای صدور گواهی مالیاتی نیست. اگر از رای قطعی هیات حل اختلاف ، به شورای عالی یا دیوان عدالت اداری شکایت کرده باشید، در صورتی که رای مورد شکایت شما، از طرف این مرجع نقض شده باشد، بدهی شما تا زمان صدور رای هیات، قطعی تلقی می شود و مانعی برای صدور گواهی مالیاتی برای شما نخواهد بود.
اگر ثبت نام شما در سامانه ، در مرحله چهل و چهارم قرار بگیرد، در زمان رسیدگی به استعلام های انجام شده، اداره مالیاتی می بایستی پیش از ایجاد گزارش مربوطه در سامانه صدور گواهی ، بر اساس مقررات، نسبت به راستی آزمایی اطلاعات ثبت نام مودی اقدام کند.
کلیه دستورالعمل ها و بخشنامه های مربوط به صدور گواهی مالیاتی را صرفا در سایت inta.tax.gov.ir دنبال کنید.
آشنایی با سامانه صدور گواهی مالیاتی
سامانه صدور گواهی و استعلام بدهکاران مالیاتی در نشانی: tax.gov.ir/action/do/show/10 قرار دارد. این سامانه مربوط به میز خدمات عملیاتی الکترونیکی معاونت فناوری های سازمان امور مالیاتی کشور است. کلیه فعالان اقتصادی کشور پیش از تخصیص هر نوع تسهیلات بانکی بایستی وضعیت مالیاتی خود را مشخص کنند. فهرست بدهکاران عمده که دارای بدهی معوق بوده و نسبت به تسویه بدهی خود نیز اقدام نکرده اند از طریق این سامانه اطلاع رسانی عمومی می شود.
برای ورود به سامانه به لینک: govahi186.tax.gov.ir/login.aspx مراجعه بفرمایید. در اختیار داشتن کد کاربری و رمز عبور برای ورود به سامانه الزامی است. هم چنین توصیه شده که بخش دستورالعمل های مربوطه را ملاحظه کنید. آخرین به روز رسانی سامانه در اسفند سال 1399 انجام شد.
فرآیند اجرایی صدور گواهی مالیاتی به این صورت است که اشخاص حقوقی و حقیقی متقاضی تسهیلات بانکی بایستی با در دست داشتن مدارک و مستندات تسهیلات و هم چنین کد 6 رقمی مالیاتی محل فعالیت خود به باتک ها و موسسات اعتباری مراجعه کنند. بانک عامل پس از بررسی مدارک و مستندات متقاضی با ورود به سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون م.م و درج مشخصات هویتی و کد واحد مالیاتی و سایر اطلاعات مالی، نسبت به ثبت درخواست اقدام می کند.
مدارک مورد نیاز برای گواهی مالیات بر ارث
یکی از متداول ترین گواهی مالیاتی است. مدارکی که باید داشته باشید به شرح زیر است:
- اظهارنامه مالیات بر ارث
- رونوشت گواهی شده اسناد مطالبات و بدهی های فرد درگذشته
- رونوشت گواهی شده همه اسنادی که اثبات کننده حق مالکیت فرد درگشته نسبت به اموال و حقوق مالی است
- رونوشت گواهی شده وکالت نامه یا قیم نامه
- رونوشت گواهی شده آخرین وصیت نامه متوفی
- رونوشت گواهی فوت از مراجع ذیربط
- سند تک برگی به نام وراث نیز باید دریافت شود. تا زمانی که سند تک برگی به نام وراث صادر نشده باشد، امکان فروش اموال را ندارند.
مخاطب گرامی
دریافت هر گونه گواهی مالیاتی از سازمان در سراسر کشور برای فعالان حقیقی و حقوقی کسب و کار و مودیان محترم از جمله فعالیت های تخصصی و موفق هدلینگ ملاصدرا است. اگر در زمینه دریافت این نوع گواهینامه ها، با سوال و پرسش و دیدگاهی روبرو هستید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید.
مسائل مربوط به tax و ارزش افزوده ، موضوعاتی تخصصی است که هر سال نیز بخشنامه ها و دستورالعمل های جدید برای دریافت معافیت ها و تغییر ضرایب و بدهی ها و بخشودگی ها ارائه می شود که دانستن این اطلاعات برای عموم امکان پذیر نیست. لذا برون سپاری امور مالی و مالیاتی و حقوقی کسب و کار به مجموعه ای خوش نام و مجرب مثل هلدینگ ملاصدرا می تواند شما را در این سیکل های اداری حقوقی در عصر کرونا، یاری دهد.
هلدینگ ملاصدرا هم چنین در حوزه دریافت گواهینامه های بین المللی ، استاندارد ها، ثبت برند ، ثبت هر نوع شرکت و تعاونی در سراسر کشور ، فعالیت دارد. برای انجام و پیگیری مسائل اداری مربوط به این موضوعات، می توانید از خدمات کارشناسان مجرب ما با پرونده های موفق در سال های اخیر، بهره مند شوید که مشاوره و اخذ مجوز کار ایمن و اخذ رتبه و گرید پیمانکاری و اخذ پروانه کسب بازاریابی شبکه ای نیز از جمله آن موارد است.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید، به اطلاع همکاران و فعالان کسب و کار برسانید. اینستاگرام و تلگرام هلدینگ ملاصدرا را فالو کنید تا هر روز در جریان جدید ترین گزارش ها و اخبار این هلدینگ در ارائه خدمات مشاوره حقوقی و مالیاتی به فعالان کسب و کار ایران عصر 1400 باشید.