شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص، یکی دیگر از شیوه های ثبت شرکت در ایران است. ثبت شرکت سهامی خاص شرایط و قواعدی نسبت به سایر روش ها دارد و ما در این مطلب از مجله هلدینگ ملاصدرا در شعبه توانیر قصد داریم تا بیشتر و کامل تر این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص را می توان از نظر شیوه ثبت به شرکت با مسئولیت محدود نزدیک دانست، اما به دلیل تفاوت هایشان که بسیار مهم است نباید دچار این اشتباه شد. شرکت سهامی خاص هم مثل شرکت مسئولیت محدود، به ازای میزان سرمایه‌ی هر فرد حاضر در هئیت موسس به او ارزش و اعتبار می دهد، با این تفاوت که در اینجا سرمایه به سهام تبدیل شده و همین میزان سهم اختصاص داده شده به هر فرد می تواند شرایط و مسئولیت فرد را در شرکت مشخص کند.

همچنین در شرکت ها سهامی خاص (برعکس شرکت مسئولیت محدود که حداقل نفرات لازم 2 نفر هستند) باید 5 نفر در هئیت موسس حاضر باشند. این 5 نفر باید به 2 بازرس و 3 سهامدار تقسیم شوند. ضمنا دیگر تفاوت نحوه ثبت این 2 نوع شرکت نسبت فامیلی و خونی است. در شرکت های سهامی خاص برعکس شرکت مسئولیت محدود نباید نسبت خونی و فامیلی بین اعضا وجود داشته باشد.

و نکته آخر اینکه در اسم شرکت های سهامی خاص، قید عنوان “سهامی خاص” مهم و اجباری است.

راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

برای ثبت شرکتی سهامی خاص باید مدارک زیر را تهیه کرده و مراحل زیر را هم به صورت دقیق و بدون خطا طی کنید.

مدارک لازم برای شرکت سهامی خاص

  1. دو نسخه از اظهارنامه شرکت که حتما امضاء شده باشد .
  2. دو نسخه از اساسنامه که آن هم حتما باید امضا شده باشد .
  3. اگر موضوع شرکت شما احتیاج به مجوز دارد ، تسلیمِ اصلِ مجوز به مرجع ذی صلاح ضروری است .
  4. دو برگِ دارای امضاء از صورت جلسه مجمعِ عمومی موسسین و هیئت مدیره .
  5. چنانچه حوصله درگیری های قضایی را ندارید و به جای شما ، وکیلتان امورِ مربوط به ثبت شرکت را انجام میدهد ، باید وکالتنامه اصلی را ارائه دهید .
  6. فیشِ اصلیِ گواهی 35% واریز سرمایه در یکی از شعب بانکهای سراسر ایران .
  7. ارائه مدرکی که ثابت کند هیچ یک از افرادِ هیئت مدیره ، سوء پیشینه کیفری و محدودیتِ قانونی ندارند .

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

برای ثبت این نوع شرکت، باید 6 مرحله مشخص شده‌ی زیر را هم طی نمایید.

1. مراجعه به سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک

در ابتدا باید به سایت irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و خود را به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی معرفی کنید.

مراحل ثبت شرکت در سامانه اسناد و املاک
مراحل ثبت شرکت در سامانه اسناد و املاک

2- ارائه اطلاعات مورد نیاز

  • تکمیلِ اطلاعات مربوط به متقاضی( نام موسس شرکت و قیدِ سِمت و جایگاه)
  • تکمیل اطلاعات مربوط به شخص حقوقی
  • تعیین نوع شرکت
  • ارائه 5 نام پیشنهادی برای شرکت براساس فرهنگ جمهوری اسلامی باشند و قوانین موجود
  • مشخص کردن نوع فعالیت شرکت، یعنی شرکت از نوع محدود است یا نامحدود.

3- پر کردن اطلاعات مرکز اصلی و جزئیات اطلاعات شرکت

  • بعد از تکمیل قسمت بالا باید واردِ صفحه اطلاعات مرکز اصلی شوید.
  • در بخشِ اطلاعاتِ مرکزِ اصلی ، شما باید اطلاعاتی که مربوط به کد پستی، محلِ اصلیِ استقرارِ شرکت و تلفن را ارائه دهید . در ضمن گاهی ممکن است که آدرس ایمیل و فَکس(دورنگار) را نیز از شما مطالبه کند که در صورت لزوم ، در همین صفحه قرار دارد.
  • بعد از گذارندن مراحل بالا، هم اکنون شما وارد صفحه مربوط به سرمایه شرکت شدید. شما باید لطف کرده و جنس و نوعِ سرمایه آورده به شرکت خود را مشخص کنید . تعیین کنید که از نوع نقدی است یا غیر نقدی ، سهام با نام است یا بی نام . شما باید دقیقا ارزشِ ریالی هر سهم را نیز قید کنید.

4- اطلاعات حقیقی یا حقوقی اشخاص

  • در گام بعدیِ پروسه ثبت شرکت، نوبت به پُر کردنه فرمِ مربوط به اشخاص میرسد. اگر شخصِ حقیقی هستید اطلاعات شخصیِ خواسته شده را ثبت کنید و اگر شخصِ حقوقی تشریف دارید باید سه فیلد فعال شده که شامل : فارسی ، تابعیت و کد ملی می شود را تکمیل کنید.
  • گفتیم اگر شخصِ حقیقی هستید باید اطلاعات شخصی را وارد کنید . در قسمت بعد شما باید اطلاعاتی که مربوط به سرمایه و سهامِ شخصی که در همان صفحه اشخاص دیدید را تکمیل کنید.
  • در این مرحله باید اطلاعات جامعی که درباره سِمت موسس و مدیرعامل را درخواست کرده ارائه دهید.
  • تعیین تاریخ اعتبار سِمت ( شروع و پایان)
  • اگر جایگاه شما در سازمان به گونه ای است که فردِ کلیدی هستید باید قید کنید که حقِ امضا دارید یا خیر
  • حالا آنها، شما را با پرسشی چالشی مواجه میکنند. از شما میپرسند که آیا قصدِ افتتاح شعب دیگری در سالهای آتی را دارید یا خیر. اگر قصدش را دارید باید در صفحه مربوط به شعب ، اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید. اگر هم که حوصله تاسیس شعبه را ندارید، کلا این صفحه را نادیده گرفته و به ادامه کارِ ثبتِ شرکت بپردازید .
  • لطف کنید وارد صفحه روزنامه شده و روز و ماه شروعِ سالِ مالی را تعیین کنید
مشخص کردن نوع شرکت
مشخص کردن نوع شرکت

4. پر کردن اطلاعات اساسنامه

  • حالا شما واردِ مرحله جدیدی شده اید. در حقیقت اکنون در یکی از مهمترین صفحات مربوط به ثبت شرکت قرار دارید. شما باید اساسنامه شرکت یا موسسه تان را ارائه دهید. در این بخش فرمهای پیش فرضی که مربوط به اساسنامه و شرکتنامه است وجود دارد که باید آنها را پُر کنید. حالا دیگر نوبت به بارگذاری کپی برابر با اصلِ اساسنامه شرکت شما در سایتِ ثبت شرکت فرا رسیده است.
  • بعد ازین که در همان مراحل ابتدایی نوعِ شرکتتان را مشخص کردید. حالا به قسمتی از کار رسیده اید که باید مدارکِ درخواستی در این بخش را با توجه به نوع شرکت خود تکمیل کنید.
  • در این قسمت سیستم به شما تائیدیه پذیرش متقاضی را ارئه میدهد. شما باید این متن را دقیقاً مطالعه کنید. از ویژگی های ماورایِ مفیدی که ثبتِ اینترنتی شرکت ها دارند این است که شما میتوانید در هر زمان و بدونِ ارجاعِ حضوری و وقت تلف کردن، به فهرست پیگیری دسترسی داشته باشید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

5- ارسال صورتجلسه

بعد از اخذ تائیدیه باید اصلِ نسخه صورت جلسه تنظیمی توسطِ شما، از طریقِ پست سفارشی به آدرسی که در آنجا ذکر شده ارسال کنید. شما لازم نیست برای تسلیمِ این مدرک حضوری مراجعه کنید.

6- تایید صورتجلسه ارسالی

اگر صورت جلسه شما تکمیل و بدونِ نقص و کم و کاستی باشد، به عنوان آگهی جهتِ انتشار در روزنامه ارسال میشود. اگر هم ناقص باشد متاسفانه باید دوباره کاری کنید و دلایل رد صورت جلسه تان را برسی نمایید.

در این ثبت شرکت سهامی خاص شما به پایین می رسد.

ویژگی شرکت های سهامی خاص

  1. مدیران شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر باید باشند. همچنین تعداد سهامداران از 3 نفر کمتر ممکن نبوده و از آن بیشتر مجاز است.
  2. حداقل سرمایه‌ی مورد نیاز 1 میلیون ریال است.
  3. سهام این نوع شرکت قابل نقل و انتقال عمومی نیست، اما انتقال سهام بین اعضای هئیت مدیره مشکلی ندارد.
  4. سهام شرکت سهامی خاص همان طور که از اسمش پیدا است، قابلیت نقل و انتقال عمومی ندارد، پس قابل معامله در بازار بورس نخواهد بود .
  5. سهامداران این نوع شرکت فقط به میزان میزان سهامشان، در مقابل بدهی ها مسئول هستند.
  6. اوراق قرضه در شرکت سهامی خاص امکان انتشار ندارد.
  7. نحوه تصمیم گیری این شرکتها بسیار آسان بوده و براساس بیشترین آرا اعلام شده در جلسه ی هئیت مدیره خواهد بود.

ثبت شرکت سهامی خاص با ملاصدرا

ثبت شرکت سهامی خاص مثلا شرکت مسئولیت محدود، شرکت دانش بنیان، شرکت سهامی عام و یا خدمات جامع تری مثل ثبت برند، ثبت موسسه، ثبت اختراع و … جزئی از خدمات کارشناسان خبره هلدینگ بین المللی ملاصدرا در شعبه توانیر است. اگر در خصوص ثبت شرکت سهامی خاص نیاز به مشاوره داشتید، با ما تمایس بگیرد تا به صورت رایگان شما را راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *