همه چیز درباره مراحل اخذ گواهینامه انفورماتیک
گواهی انفورماتیک از جمله گواهینامه هایی است که برای ارتقا پرستیژ و افزایش حیطه حضور شرکت ها در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران، توصیه می شود و دریافت آن، امتیاز رقابتی ایجاد می کند. صرفا شرکت هایی که موضوع فعالیت آن ها مربتط با انفورماتیک باشد ، شرکت انفورماتیکی بوده و امکان دریافت رتبه خواهند داشت.
احراز صلاحیت شرکت های متقاضی دریافت رتبه بندی انفورماتیک، نه توسط وزارت ارتباطات و وزارت صمت، بلکه توسط شورای عالی انفورماتیک کشور صورت می گیرد. رتبه بندی انفورماتیک به صورت 1 تا 7 بوده و بالاترین درجه، رتبه 1 است که برخی از شرکت های سهامی عام حوزه فناوری اطلاعات در بورس ایران، رتبه 1 دارند. اعتبار گواهی احراز صلاحیت، 1 سال است. اگر گواهی، در شش ماهه دوم سال صادر شود، حداکثر به مدت یک سال از زمان تاریخ صدور، معتبر است.
در این گزارش، آنچه برای ثبت اخذ رتبه شرکت های انفورماتیکی نیاز دارید، ارائه شده است. اگر تجربه ای در ثبت شرکت انفورماتیکی داشته یا درباره اخذ گواهی انفورماتیک، با پرسشی روبرو شدید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید.
با ما همراه باشید.
رتبه بندی انفورماتیک در چند شاخه هست؟
رتبه بندی انفورماتیک در پانزده شاخه انجام می شود. هر رتبه ای که شرکت انفورماتیکی شما دریافت کند، صرفا مربوط به رتبه بندی همان شاخه است و قابل تسری به سایر بخش ها نیست.
- رتبه بندی ارائه و پشتیبانی سخت افزاری مین فریم
- رتبه بندی تولید و ارائه رایانه های غیر مین فریم
- رتبه بندی تولید و ارائه دستگاه های جانبی
- رتبه بندی تولید و ارائه قطعات و ملزومات
- رتبه بندی تولید و پشتیبانی نرم افزار های سفارش مشتری
- رتبه بندی تولید و ارائه و پشتیبانی بسته های نرم افزاری و نرم افزارهای حامل محتوا
- رتبه بندی تولید و ارائه و پیشیبانی نرم افزار های پایه، سیستم و ابزار ها
- رتبه بندی تولید و ارائه و پشتیبانی خدمات شبکه های اطلاع رسانی (خدمات VOIP-ISDP-WAP-PAP-SAP)
- رتبه بندی شبکه داده های رایانه ای و مخابراتی
- رتبه بندی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات
- رتبه بندی مشاوره و نظارت بر اجرای طرح های انفورماتیکی
- رتبه بندی آموزش و پژوهش
- رتبه بندی خدمات پشتیبانی
- رتبه بندی سیستم های ویژه (سیستم های GIS-RFID-BMS)
- رتبه بندی سیستم های اتوماسیون صنعتی
چه شاخص هایی برای رتبه بندی شرکت های انفورماتیکی وجود دارد؟
به موارد زیر دقت کنید:
- مدرک تحصیلی مدیرعامل و اعضا هیات مدیره شرکت انفورماتیکی، گام اول برای اقدام جهت دریافت گواهی انفورماتیک است. کارشناسان یک شرکت نیز می توانند امتیاز آور باشند.
- مدیرعامل شرکت انفورماتیکی بایستی در یکی از رشته های مهندسی رایانه یا علوم رایانه از سخت افزار تا نرم افزار و هوش مصنوعی و غیره، از دانشگاه های معتبر داخل یا خارج از کشور، دانش آموخته شده باشد.
- اگر مدیرعامل، دانش آموخته رشته هایی چون: مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، فیزیک و آمار باشد نیز ، امتیاز آور است.
- مدیرعامل شرکت متقاضی اخذ رتبه انفورماتیک، بایستی تمام وقت در شرکت حضور داشته و فهرست بیمه تامین اجتماعی وی ارائه شود.
- اگر مدیرعامل شرکت متقاضی دریافت رتبه انفورماتیکی، مدرک دیپلم یا فوق دیپلم داشته باشد، با ارائه سابقه کار تخصصی در زمینه انفورماتیک و عضویت در هیات مدیره یا مدیرعاملی شرکت های دارای گواهی رتبه بندی انفورماتیک ، می تواند نسبت به اخذ رتبه اقدام کند.
- شرکت متقاضی اخذ رتبه انفورماتیک بایستی دارای 2 کارشناس تمام وقت با ارائه فهرست بیمه پرسنلی اجباری با حداقل مدارک کارشناسی در رشته های فوق الذکر باشند.
- اگر مدیرعامل، مدرک دیپلم داشته باشد، 10 سال سابقه، فوق دیپلم رایانه، 4 سال سابقه، فوق دیپلم در رشته های مرتبط، 6 سال سابقه، فوق دیپلم در سایر رشته، 8 سال سابقه داشته باشد، می تواند امتیاز آور باشد.
- تعداد قرارداد های همزامان در هر رشته، به منظور اخذ رتبه و ارتقا رتبه اهمیت دارد.
تعداد قرارداد های همزمان در اخذ رتبه و ارتقا رتبه انفورماتیک
طبق ماده 10 آیین نامه رتبه بندی شرکت های انفورماتیکی مصوب سال 1391، تعداد قرار داد های همزان عبارت است از تعداد قرارداد هایی که شرکت به صورت همزمان در هر رشته در دست اجرا دارد.
- تعداد قرارداد مجاز برای اخذ رتبه انفورماتیک پایه 1: 12 قرارداد
- تعداد قرارداد مجاز برای اخذ رتبه انفورماتیک پایه 2: 10 قرارداد
- تعداد قرارداد مجاز برای اخذ رتبه انفورماتیک پایه 3: 9 قرارداد
- تعداد قرارداد مجاز برای اخذ رتبه انفورماتیک پایه 4: 7 قرارداد
- تعداد قرارداد مجاز برای اخذ رتبه انفورماتیک پایه 5: 6 قرارداد
- تعداد قرارداد مجاز برای اخذ رتبه انفورماتیک پایه 6: 5 قرارداد
- تعداد قرارداد مجاز برای اخذ رتبه انفورماتیک پایه 7: 4 قرارداد
اگر شرکتی، مالکیت دو سوم شرکت دیگری را در اختیار دارد، می تواند با ارسال درخواست کتبی به شورای عالی انفورماتیک، نسبت به انتقال امتیاز اقدام کند.
پارامتر سرمایه انسانی شرکت های متقاضی اخذ رتبه انفورماتیک
میزان حقوق و دستمزد و بیمه سرمایه انسانی شرکت متقاضی اخذ گواهی انفورماتیک، موضوعی است که توسط کارشناسان شورای احراز صلاحیت متقاضیان، مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. میزان حقوق دریافتی پرسنل بر اساس جداول مربوط به حقوق ، مندرج در اظهارنامه مالیاتی، ارزشیابی می شود. اگر شرکت، دارای اظهارنامه مالیاتی نباشد، میزان حقوق و دستمزدی که در فهرست بیمه تامین اجتماعی لحاظ کردید، ملاک بررسی خواهد بود. پارامتر سرمایه انسانی، سهم 70 درصدی در محاسبه امتیاز دارد.
پارامتر درآمد نیروی انسانی، امتیاز 30 درصدی از کل دارد. اگر حکمی علیه شرکت شما از سوی دادگاه های صالحه در قوه قضاییه و نظام صنفی رایانه صادر شده باشد، تا 4 سال از صدور حکم، تاثیر منفی روی ارزیابی شرکت شما برای اخذ رتبه خواهد داشت.
مراحل اخذ رتبه بندی انفورماتیک
- بررسی کنید که در روزنامه رسمی شرکت، موضوع انفورماتیک قید شده باشد.
- منابع انسانی کافی امتیاز آور برای اخذ رتبه داشته باشید.
- به سامانه ساجات در نشانی: mprog.ir/profiling/login مراجعه کرده و ثبت برند نام اولیه کرده و کد و رمز عبور بگیرید.
- مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و بارگذاری کنید. از روزنامه رسمی تا اساسنامه و مشخصات هویتی پرسنل امتیاز آور و مدارک تحصیلی و غیره.
- پرورنده الکترونیکی تشکیل دهید.
- بایستی اطلاعات عمومی سهامداران و هیات مدیره و پرسنل امتیاز آور و مجوزهای اخذ شده را در سیستم بارگذاری کنید. مدارک فیزیکی در صورت نیاز به دبیرخانه مربوطه ارجاع شود.
مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه بندی انفورماتیک
- فایل روزنامه رسمی تاسیس شرکت
- فایل روزنامه رسمی تغییر موضوع فعالیت شرکت
- فایل روزنامه رسمی تغییر نام شرکت
- فایل روزنامه رسمی تغییر مدیرعامل شرکت
- فایل کلیه مدارک تحصیلی مدیران امتیاز آور و کارشناسان
- فایل شناسنامه و کارت ملی و کارت پایان خدمت آقایان (مدیرعامل و 2 کارشناس) و قطعه عکس پرسنلی ممهور به مهر شرکت.
- فایل 3 لیست بیمه تامین اجتماعی اخیر شرکت شامل 2 کارشناس و مدیرعامل
- فایل فیش های پرداختی لیست بیمه شامل 2 کارشناس و مدیرعامل
- اظهارنامه مالیاتی آخرین سال مالی شرکت که توسط ممیز دارایی، رونوشت آن برابر اصل شده باشد.
- فایل برگ قطعی عملکرد مالیات که توسط ممیز دارایی رونوشت برابر اصل شده باشد.
- مهر و امضا تعهدنامه رعایت قوانین در سربرگ شرکت
- نامه درخواست مندرج در سربرگ شرکت با مهر و امضا مدیرعامل
دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک ایران در نشانی: تهران- میدان بهارستان، خیابان دانش سرا ، سازمان برنامه و بودجه واقع شده است و از طریق ایستگاه مترو بهارستان، در دسترس است.
اخذ و تمدید و ارتقا رتبه شرکت های پیمانکاری و اخذ و تمدید و ارتقا رتبه انفورماتیک و هم چنین اخذ و تمدید و ارتقا رتبه شرکت های مشاور و هر اموری که منجر به دریافت گواهینامه استاندارد ایزو و رتبه بندی به منظور حضور شرکت شما در مناقصات دولتی و عمومی داخل و خارج از کشور شود، توسط ملاصدرا در اسرع وقت با کارشناسان مجرب و ده ها پرونده موفق، انجام خواهد شد.
مخاطب گرامی
اگر نظر و دیدگاهی درباره اخذ رتبه بندی انفورماتیک و تجربه حضور در مناقصات ملی دولتی با این رتبه دارید، مراتب را با رعایت حریم خصوصی از طریق بخش کامنت به اشتراک بگذارید. لینک این گفتار را از طریق کانال هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید به اطلاع فعالان این عرصه قرار دهید.
اخذ رتبه بندی انفورماتیک، شرط لازم یا شرط کافی برای پذیرش شرکت شما در بازار فرابورس ایران نیست اما به عنوان امتیاز رقابتی، شانس حضور و موفقیت شما در مناقصات ملی انفورماتیک و پذیرش در بازار سرمایه در آینده نزدیک را تسهیل و تسریع می کند. مطالعه آیین نامه رتبه بندی شرکت های انفورماتیکی از طریق سایت سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در نشانی: irannsr.org توصیه می شود.