همه چیز درباره حمل کالا از ترکیه به ایران
حمل کالا از ترکیه به ایران برای وارد کنندگان ایرانی و انتقال اثات مهاجران و دانشجویان ایرانی، موضوع مهمی است و نوع کالا و حجم آن، در قیمت تمام شده مرسوله، تاثیر گذار است. در این گفتار هلدینگ ملاصدرا، نکته های خوبی درباره حمل کالا از ترکیه به ایران و آنچه یک وارد کننده هوشمند باید بداند، ارائه شده است.
اگر شما مخاطب گرامی، تجربه یا دیدگاهی درباره حمل کالا از ترکیه به ایران دارید، نظرات و دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. توجه داشته باشید که هلدینگ ملاصدرا آماده ارائه مشاوره ها و خدمات بازرگانی و تجاری به وارد کنندگان و صادرکنندگان مشتاق به برون سپاری خدمات تجاری تخصصی بوده و از طریق ارتباط با ما، با کارشناسان ملاصدرا تعامل کنید.
با ما همراه باشید.
روابط تجاری ایران و ترکیه و روش های حمل بار
روابط تجاری ایران و ترکیه در 20 سال اخیر روند خوبی داشته و با وجود تحریم های بین المللی و مشکلات در روابط بانکی دو کشور، همچنان شاهد حجم میلیارد دلاری واردات و صادرات دو کشور هستیم. یکی از شرکای اصلی تجاری ایران بوده و گمرک بازرگان و جلفا، در کنار گمرکات فرودگاهی، نقش موثری در تسریع روابط تجاری دو کشور داشته اند.
نکته ای که درباره حمل کالا از ترکیه به ایران باید مدنظر باشد آن است که صرفا، حمل کالا از ترکیه مربوط به واردکنندگان ایرانی نیست و هموطنانی که در ترکیه ساکن بوده و قصد ارسال کالا به ایران دارند نیز نیازمند اطلاع از قوانین و شرایط و هزینه های حمل کالا از ترکیه به ایران هستند.
روش های حمل کالا از ترکیه به ایران
ترکیه از جمله مقصدها و مبدا های تجاری کشور است که هزینه حمل و نقل کالا از آن و به آن کم است. روش های بسیاری برای حمل کالا از ترکیه وجود دارد که هزینه ها، بستگی به حجم و نوع بار شما دارد. مقرون به صرفه ترین روش های حمل کالا از ترکیه به ارزش کالا و حجم و میزان آن بستگی دارد.
معمول ترین روش حمل کالا از ترکیه روش زمینی و هوایی است. روش ریلی نیز به سختی انجام می شود. لذا ارسال دریایی به ندرت انجام می شود. اما این انتخاب نیز در دسترس است. روش حمل و نقل دریایی برای کالا هایی که حجم بسیار بالایی داشته و الزامی برای دریافت آن در مدت زمان کم وجود ندارد، مقرون به صرفه خواهد بود.
گاهی هزینه حمل و نقل زمینی به نسبت حمل و نقل هوایی، مقرون به صرفه نیست. اما تاجر مجبور به انتخاب است تا از هزینه های دیگر جلوگیری کند. مثلا در بحث مواد غذایی ، ارسال هوایی به خصوص در نیمه اول سال که هوا گرم است، توصیه می شود.
حمل و نقل زمینی کالا از ترکیه به ایران مقرون به صرفه ترین و یکی از محبوب ترین روش های برای تبادل کالا محسوب می شود. هزینه کم تری به خریدار تحمیل می کند و در زمان کوتاهی قابل انجام است. اگر حجم بار شما زیاد نباشد نیز می توان گروپاژ کرد. زمانی رخ می دهد که مقدار محموله به اندازه یک کانتینر نباشد و کالا در کنار سایر کالاهای یک شرکت حمل و نقل قرار میگیرد و ارسال می شود.
حمل کالا از ترکیه به روش زمینی معمولا 1 هفته زمان می برد. البته در صورت عادی بودن شرایط و عدم مسدود بودن مرزها به دلیل مسائل سیاسی و بهداشتی. برای مناطقی که دسترسی به بنادر و فرودگاه ندارند، مناسب است. مخصوصا که اگر چندین تن کالا نیاز به حمل باشد، روش زمینی ارزان تر از روش هوایی است. حمل زمینی در مقایسه با حمل هوایی، بسته بندی خاص نیاز ندارد.
یک نکته درباره حمل کالا از ترکیه به ایران با روش ریلی
روش ریلی یکی از روش های حمل کالا از ترکیه است. اما بهترین گزینه نیست. مدیریت زنجیره تامین کارخانه یا شرکت یا کسب و کار شما تعیین می کند که حمل و نقل ریلی برای واردات کالا از شریک تجاری محبوب ایرانیان در چند قرن اخیر، هزینه-فایده مناسبی دارد یا خیر.
به هر حال، مسیر حمل و نقل ریلی از ارزان ترین شیوه های حمل کالا است. نیاز به دسترسی هر دو نقطه وارد کننده و صادر کننده به شبکه ریلی مطلوب ، اهمیت دارد تا مدیریت بهینه ای روی هزینه تمام شده واردات کالا به کشور داشت.
در حمل و نقل ریلی، بسته به نوع بار و حجم آن، از واگن لبه بلند و لبه کوتاه، مسقف یا بدون سقف استفاده می شود. بر اساس نوع بسته بندی محصول و ویژگی آن، تعیین کنید که از چه نوع واگنی نیازمند استفاده هستید. مرز بازرگان ایران، مرزی است که قطارهای زیادی از آن در طول هفته عبور می کند.
قیمت حمل کالا از ترکیه به ایران با تریلر و خودرو
محبوب ترین شیوه حمل کالا است. کاربرد زیادی داشته و تریلرهای دربستی و ترانزینی بسیاری در طول سال بین دو کشور رفت و آمد دارد. از کامیون های یخچال دار و کفی و کانتینری گرفته تا کامیون معمولی برای حمل مصالح و محصولات فلزی و غیر فلزی. در روش های حمل جاده ای، گروپاژ، آسان است و هزینه کمی به وارد کننده تحمیل می کند. مخصوصا اگر اصطلاحا، خرده بار دارید.
توجه داشته باشید که اگر به دنبال ارسال کالا های فاسدشدنی و شیمیایی و حساس و پر خطر هستید ، روش جاده ای خیلی مناسب گروپاژ نیست. محاسبه قیمت حمل جاده ای کالا از ترکیه به ایران با توجه به تغییر مرتب هزینه ها، بایستی از شرکت باربر، همان روز استعلام شود.
ارسال هوایی کالا از ترکیه به ایران
برای ارسال کالاهای دارویی و فاسد شدنی ، مناسب است. برای ارسال هر کالایی، این روش مناسب نیست. معمولا ظرف 48 ساعت در صورتی که مراحل گمرکی و ترخیص در کشور را به خوبی انجام داده باشید، ترخیص می شود. قیمت حمل کالا از ترکیه به ایران با روش هوایی را از سایت های شرکت های هواپیمایی ایرانی و ترک استعلام کنید.
فرودگاه بدروم، فرودگاه آنتالیا، فرودگاه اسن بوغا آنکارا، فرودگاه ازمیر و آتاتورک استانبول، فرودگاههای مهم کشور ترکیه هستند که برای تبادلات کالا بین ایران و ترکیه، پروازهای زیادی در طول هفته بین آن ها انجام می شود.
آشنایی با روش فریت بار
یکی از روش های حمل کالا از ترکیه به ایران است. اگر فردی قصد مهاجرت داشته باشد، می توان وسایل وی را بدون نیاز به طی کردن مراحل تجاری، ارسال نمود. مثلا اگر بخواهید از استانبول به اصفهان بروید و همه وسایل منزل خود در ترکیه را با خود ببرید، از روش فریت بار باید استفاده شود.
در این روش، فقط لوازم شخصی امکان ارسال دارند. پس از انجام امور گمرکی در کشور مبدا ، بار به محوطه CY یا محوطه کانتینری وارد شده و در زمان موعد حمل کالا ، از ترکیه به ایران به مقصد مورد نظر شما حمل می شود. باید چند روز پیش از حرکت خود مسافر انجام شده تا در زمان رسیدن مسافر به مقصد، کالا را تحویل بگیرد.
آشنایی با روش کارگو بار
اگر تاجر یا وارد کننده هستید، حمل کالا از ترکیه با روش کارگو، مرسوم است. اگر شما کالایی در ترکیه خرید کرده اید، برای ارسال به ایران بایستی از کارگو استفاده کنید. کارت بازرگانی نیاز دارید. لذا استفاده از شرکت های خدمات بازرگانی و تجاری مثل هلدینگ ملاصدرا توصیه می شود. همه مراحل تجاری باید در روش کارگو انجام گردد. گواهی میدا اخذ شده و گواهینامه های مربوطه نیز کسب شود.
در زمان تحویل بار در گمرکات کشورمان نیز، همه امور ترخیص کالا باید انجام شود که از خدمات هلدینگ ملاصدرا است. ثبت بیمه برای بار از جمله موضوعات مهمی است که در حمل کالا از ترکیه باید مد نظر کارآفرینان و تجار و واردکنندگان محترم حقیقی یا حقوقی قرار بگیرد. حمل و نقل با بیمه نامه معتبر ، ریسک تجارت بین المللی را به شدت کاهش می دهد. مخصوصا در حمل و نقل های دریایی و زمینی.
مدارک لازم برای حمل کالا از ترکیه به ایران
- گواهی مبدا نیاز دراید
- مجوز واردات از وزارت صنعت، معدن، تجارت یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
- همه رسید های مربوط به تخصیص ارز
- همه مجوز های مورد نیاز برای حمل و نقل کالا
- سند ترخیص کالا
- همه اسناد پرداخت حق گمرکی
- کارت بازرگانی معتبر
- اطلاع از کالا هایی که در فهرست ممنوعیت واردات از این کشور به ایران هستند.
چند نکته مهم
در حمل کالا سعی کنید از شرکت های خوش نام ترابری استفاده کنید. از خریداران خوش نام ترکیه ای استفاده کنید. از مشاوران مجرب هلدینگ ملاصدرا می توانید استفاده کنید. گشایش ارزی در ترکیه، سبب عدم نیاز به خرید نقدی محصولات در شهرهای ترکیه می شود. اصول عقد قرارداد با شرکت خارجی را مطلع باشید. در زمان ترخیص کالا، از صحیح بودن ارزش کالا در اظهارنامه گمرکی اطمینان حاصل کنید.
در حمل کالا از ترکیه، بسته بندی درست و صحیح و با کیفیت نیز بسیار مهم است که بعضا مورد توجه وارکنندگان عزیز قرار نمی گیرد. بسته بندی مواد شکستنی و دارویی و مواد فاسد شدنی بسیار مهم است. با استفاده از بسته خوب، از حجم ظاهری کالای خود کاسته و در هزینه های حمل و نقل خود صرفه جویی کنید.
اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه و سفارت ایران در آنکارا و سفارت ترکیه در ایران نیز در صورت لزوم، می تواند اطلاعات حقوقی و تجاری خوبی را در اختیار واردکنندگان و صادرکنندگان ایرانی قرار دهد.
مخاطب گرامی
اگر قصد واردات کالا از ترکیه دارید و به دنبال حمل کالا از ترکیه به ایران هستید، برای اطلاع از ارزان ترین و بهترین و با کیفیت ترین روش حمل و نقل، با کارشناسان مجرب هلدینگ ملاصدرا تعامل کنید. لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی دارید به اطلاع کارآفرینان و کاسبان و فعالان کسب و کار قرار دهید.
هلدینگ ملاصدرا را در اینستاگرام دنبال کنید.